”Ibland tar det lång tid innan missförhållanden avslöjas”

Läs chattet med Robert Aschberg, programledare för ”200 sekunder”

NYHETER

Robert Aschberg säger: Nu är Robert redo för era frågor!
Nicke säger: Blir du aldrig trött på att ställa människor till svars framför kameran?
Robert Aschberg säger: Nej inte när de är värda det. När de har gjort något dumt. Då är det snarast inspirerande.
Robert Aschberg säger: Vi jobbar ihop med Aftonbladets nyhetsredaktion och har även egna nyhetsreportrar som tar fram ämnena. Vi får även tips från allmänheten som vi går vidare på.
gunther säger: Är det sant att din morfar är från Nötö?
Robert Aschberg säger: Inte vad jag vet, min morfar är från Finland och bodde större delen av sitt liv i Helsingfors.
Nicke säger: Vad är det värsta som har hänt dig när du har varit ute och konfronterar brottslingar och andra?
Robert Aschberg säger: Att vi inte har fått tag i den vi har jagat. Aldrig fått någon snyting än så länge. peppar peppar...
Right säger: Har ni med er livvakt ifall ni skulle bli attackerade?
Robert Aschberg säger: Nej, vi har inte livvakter med oss ut på fältet. Vi tar inga onödiga risker. Det har hänt att vi har vidtagit säkerhetsåtgärder, men det snackar vi inte om.
kalle säger: Hej.Tycker alla dina program är bra utom ett.Grannfejden.Man blir ju röd i ansiktet när man tittar på stollarna.Håller du inte med:)
kalle säger: Hej.Tycker alla dina program är bra utom ett.Grannfejden.Man blir ju röd i ansiktet när man tittar på stollarna.Håller du inte med:)
Robert Aschberg säger: Nej, jag håller inte med. Du får väl hålla en kudde framför ansiktet när du tittar.
Robert Hermansson säger: Är du lika hård i verkligheten som du är i tv?
Robert Aschberg säger: Fortsättning föregående fråga: Visst kan personer uppträda pinsamt i programmet. Men det ligger i grannfejders natur att folk ägnar för mycket energi att bråka om småsaker.
Robert Aschberg säger: Det där med hårdheten är en myt som beror på att jag har ett köttigt utseende. De som klagar utsätter mig för ren lytesmobbning. Ha ha ha..
anton säger: hejsan aschberg. kommer ni att börja sända Insider igen?
Robert Aschberg säger: Inte vad jag. Det får du fråga programavdelningen på TV3.
Loket säger: Kan man verkligen göra ett samhällskritiskt program på 200 sekunder? Är det verkligen möjligt att göra detta djupgående?
Robert Aschberg säger: Nej det går inte att göra så djupgående som om man hade mer tid. Men det går utmärkt att peka på allvarliga problem.
Mats säger: varför programet är bara 200 sekonder ? Jag vill se mer!
Robert Aschberg säger: Då får du titta nästa onsdasg klockan 12. Vi tror att det är ett lämpligt format och någonting nytt inom webb-tv.
Vikingo Latino säger: Vilka frågor i den moderna samhället anser du ej får tillräklig med focus i media?
Robert Aschberg säger: De flesta frågor av vikt får utrymme. Sedan kan det hända att det finns en snedfördelning, men det mesta kommer fram på något sätt. Vi har en ganska livaktig press, radio och tv i Sverige. Däremot är det möjligt att kårandan bland journalister har stoppat en och annan nyhet.
Fisto säger: Vad driver dig i ditt arbete?
Robert Aschberg säger: Det är många parametrar. Jag är priviligierad som har roligt på jobbet, bra betalt och inspirerande arbetskamrater – och gissar att jag säkert är lite fåfäng också.
Gabriel säger: Varför har man inte hört om det här tidigare?
Robert Aschberg säger: Det är inte ovanligt att sådana här saker tystas ner i organisationer. Ibland tar det lång tid innan missförhållanden avslöjas.
Mia säger: Finns det något ämne du absolut INTE vill ta upp?
Robert Aschberg säger: Inte på rak arm. Jag tycker att man kan behandla alla ämnen. Det handlar bara om att behandla dem rätt. I likhet med många andra journalister drar jag mig för att skildra till exempel vårdnadstvister eftersom det är svårt att ta reda på vad som är sant i de fallen.
Nicki säger: Vilket är de roligaste programmet du gjort medverkat i?
Robert Aschberg säger: Det är väldigt svårt att säga. Jag har haft privilegiet att under 20 år få arbeta med många olika sorters program.
Förortskillen säger: Tjena Robert du är högt respekterad i mina ögon och hoppas verkligen du fortsätter med vad du gör. Du har en stark passion i vad du gör och hoppas att man får se mer av din rättvisa. Min fråga är, Hur är känns det att träffa sånna vidriga människor? Tar det inte hårt på en ?
Robert Aschberg säger: Nej, jag har lärt mig att inte ta det för personligt.
pep säger: hej har du som kändis själv utsatts för någon journalistisk granskning ?
Robert Aschberg säger: Ja det har jag flera gånger. Inte som kändis kanske, men jag har hamnat i hetluften för en del program jag gjort. Men det ingår i jobbet.
Frederik säger: Hej robert! hur började din tv karriär?
Robert Aschberg säger: Jag var lite motvillig men övertygades att prova, och det visade sig vara roligare än vad jag trott. Det var nervöst i början, men det gick över. På den vägen är det.
Robert Aschberg säger: Tack för visat intresse. Vi ses på aftonbladet.se klockan 12.00 nästa onsdag. Tipsa oss gärna på [email protected] om ni har något ni tycker att vi ska ta upp. // Robert