Erold fick flera ton timmer över huset

NYHETER

Erold Sigurdsson, 65, hörde hur det dundrade till – sedan skakade hela huset.

Flera ton med timmer hade vält över hans bil och hus.

– Hade jag varit ute på gårdsplanen hade jag nog inte haft en chans, säger han.

Foto: LÄSARBILD
Erold Sigurdsson börjar tröttna. Nu har ytterligare en lastbil kraschat i hans tomt.

Erold Sigurdsson från Västra Örträsk söder om Lycksele har varit med om samma sak två gånger förut.

Han bor nämligen vid en snäv kurva där timmerbilar ofta passerar.

Men så illa som det gick i morse har det inte gått förut.

– Jag var hemma på övervåningen när jag hörde ett mystiskt ljud och jag kände i hela kroppen att nu kommer något att hända. Sedan dundrade det till och hela huset skallrade, säger Erold Sigurdsson till Aftonbladet.

Bilen krossad

Erold, van nu som han är, förstod att en timmerbil vält utanför och dumpat sin last över hans hus. Men när han kom ut var förödelsen värre än väntat.

Flera ton timmer hade spridits ut över Sigurdssons gårdsplan. Hans personbil var fullkomligt krossad under trädstockarna, hans husfasad hade skadats och varenda fönster på framsidan var reducerade till splitter.

– Det låg timmer från mitt hus och 50 meter bort. Jag har fått sätta plast i fönstren så att jag ska kunna bo här. Det är helt absurt det här. Och väldigt tråkigt, säger Erold Sigurdsson.

"Hade inte haft en chans"

De tidigare gånger då timmerbilar oavsiktligt dumpat sin last över Erolds tomt har han inte varit hemma. I morse var han hemma, men som tur var inne i huset.

– Hade jag varit ute på gårdsplanen hade jag nog inte haft en chans. Huset däremot har fått sig ganska många törnar nu, men det står åtminstone upp, säger han.