Tände eld på sig själv och dottern

Åratal av trakasserier från ungdomsgäng tros vara orsaken

NYHETER

Fiona Pilkington, 38, gav sin förståndshandikappade dotter en kanin så hon skulle hålla sig lugn.

Sedan tände hon eld på bilen med dem båda i.

Nu tror man att åratal av trakasserier från ett ungdomsgäng ligger bakom den tragiska händelsen.

Fiona Pilkington parkerade bilen i närheten av Earl Shilton, Leicestershire, i oktober 2007.

Hon hade med sig 10 liter bensin och sin förståndshandikappade dotter i passagerarsätet. Hon dränkte tygstycken i bensin och placerade ut dem i baksätet.

Sedan tände hon på.

Dog i lågorna

Branden fick bilen att explodera och både Fiona Pilkington och hennes dotter, den förståndshandikappade Francecca Hardwick, dog i lågorna.

Bakgrunden till det tragiska mordet och självmordet har förut inte varit kända. Men i dag i rättssalen kom det fram att Fiona Pilkington och hennes familj trakasserats under många år och att detta kan ha drivit den 38-åriga mamman att ta med sig sin dotter in i döden, rapporterar Times.

Under sju års tid hade Pilkington upprepade gånger anmält ett ungdomsgäng som trakasserade henne, hennes förståndshandikappade dotter och hennes 19-årige son Anthony som även han led av svåra inlärningsproblem.

Knivhotade sonen

Gänget kastade ägg, urin och sten på deras hus och skrek otidligheter åt barnen. En gång knivhotade de Anthony.

– Vi kan göra vad vi vill och ni kan inte göra något åt det, ska en av de 16 ungdomarna från gänget skrikit utanför familjens hus.

Och trots att Fiona Pilkington polisanmälde gänget 21 gånger gjorde polisen i Leicestershire i Storbritannien aldrig någonting.

"Hon gav upp"

Fiona Pilkingtons familj sa i dag i rättssalen att de tror att Fiona tog även sin dotters liv för att hon var rädd att ingen skulle ta hand om henne om hon blev föräldralös. De tror även att det var gängets trakasserier som drev Fiona över gränsen, skriver Times.

– Dagen då hon dog ringde hon polisen då ungdomarna var inne på hennes tomt, men polisen sa bara att hon skulle ignorera dem, säger Fionas mamma Pam Cassell.

– Ingen gjorde något för att hjälpa dem. Till slut gav Fiona helt enkelt upp.