Hon raggade upp sin elev på Facebook

Läraren kan få fängelse efter sexträffarna

NYHETER

LONDON. Religionsläraren Madeleine Martin, 39, stötte på sin 15-årige elev på Facebook.

Under några dagar i februari träffades de dagligen – och hade sex.

Nu riskerar hon fängelse.

Foto: Foto: DAVE THOMPSON
HAN VAR 15 år Religionsläraren Madeleine Martin, 39, chattade med sin 15-årige elev på Facebook. Därefter träffades de och hade sex. Nu har hon fällts för sexuella övergrepp och riskerar fängelse.

Martin, som undervisade vid en skola i Tameside nära Manchester, fick höra i rätten att hon kunde räkna med fängelsestraff eftersom hon fälldes för sexuella övergrepp mot den 15-årige pojken. Straffet slås fast i november.

Umgicks i åtta dagar

Läraren berättade i rätten att hon och tonåringen chattade med varandra på Facebook, att det ena ledde till det andra, och att hon hade sex med pojken vid tio tillfällen under en åttadagarsperiod.

Det korta förhållandet avslutades med en ”gemensam överenskommelse”.

Martin, som var gift vid tillfället men är skild nu, bor numera med en släkting i Midlands. Hennes advokat sa i rätten att han bett om ett psykologutlåtande av Madeleine Martins tillräknelighet vid tillfället.

Hon var, enligt advokaten, påverkad av att under en tid ha tagit hand om sin svårt sjuka syster. Domaren Peter Lakin sa till Martin att det var oundvikligt med ett frihetsberövande straff:

– Du gör bäst i att förbereda dig på det. Du har förklarat dig skyldig till ett mycket allvarligt brott.

Ska utvärderas

Läraren kommer också att registreras som sexförbrytare och ska genomgå en utvärdering om hon ska förbjudas att arbeta med barn eller utsatta vuxna i framtiden.

2005 dömdes läraren Hannah Grace till 15 månaders fängelse för att vid två tillfällen ha haft sex med en minderårig pojke.