Polisens teori: Återvände för att bränna kroppen

Åklagare: Jar tror inte på Mats Alms historia

NYHETER

Mats Alm återvände till skogen för att undanröja kroppen.

Det är en av polisens teorier i mordutredningen om den försvunna Linda Chen.

Enligt kammaråklagaren Nicklas Eltenius har brand anlagts på den plats där den Linda Chen hittades död i fredags.

– Det finns tecken på brand på fyndplatsen. En teori vi arbetar efter är att 34-åringen återvänt till platsen för att undanröja kroppen, säger Nicklas Eltenius till TT.

Han begärde på måndagen mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Allt talar för att det är fästmön som hittats och att hon bragts om livet. Jag vill därför ha mannen häktad för mord eftersom jag inte vet om kvinnan blivit bortrövad.

Begärd häktad

Mats Alm, 34, ställs inför häktningsdomaren i Falu tingsrätt på tisdagsförmiddagen. Enligt åklagaren ska kroppen obduceras på tisdagen och då får utredarna besked om hur Linda Chen dött.

Den anhållne Mats Alm har hörts två gånger om omständigheterna kring flickvännens försvinnande och om vad han gjort dagarna därefter.

– Han har lämnat en historia som jag inte tror på, säger Nicklas Eltenius, till TT.

Den tekniska undersökningen på fyndplatsen ska pågå i ytterligare några dagar för att polisen bland annat ska få veta hur länge kroppen legat på platsen.

Fortsätter neka

Polisen vet inte var Linda Chen dödades och för närvarande tros hon inte ha mördats på den plats i skogen där hon hittades.

– Min huvudman förnekar brott på den grunden att han inte har något med hennes försvinnande att göra, säger Mats Alms advokat Mats Bergh.

– Efter beslut i häktningsfrågan i morgon så kommer försvaret att svara på ytterligare frågor.

Några nya förhör med Mats Alm kommer inte att hållas de närmaste dagarna men troligen kommer ett att hållas före helgen.

Nu jobbar polisen med att kontrollera de uppgifter han lämnat i tidigare förhör.

ARTIKELN HANDLAR OM