’Jag har aldrig gjort Linda illa’

Chens ex-make Peter: Vi får ingen information av polisen

Foto: Foto: PRIVAT
KRITISK MOT POLISEN Linda Chens ex-make Peter är besviken på polisens arbete. ”Polisen har inte gett oss någon information”, säger han till Aftonbladet.
NYHETER

OSKARSHAMN. Linda Chens ex-make Peter, 39, är kritisk mot bemötandet från polisen.

Han tvingas förlita sig på släkt och media för att få veta vad som hänt mamman till hans son.

– Polisen ger oss ingen information.

I mars 1998 fick Linda Chen en son tillsammans med Peter, 39. De bodde i Oskarshamn men separerade när sonen var nio månader.

Pojken har hela tiden bott hos sin pappa, men paret delade vårdnaden fram till förra året.

Sporadisk kontakt

Nu har Peter, som är nygift, ensam vårdnad efter en uppgörelse som innebar att Linda skulle träffa sonen en gång i månaden.

Den sista tiden hade Peter och Linda mycket sporadisk kontakt. Den senaste gången de hördes var för att prata om sonen.

– Han var bjuden på det planerade bröllopet men när jag ringde för att diskutera hur han skulle komma dit och hur han skulle vara klädd ville hon inte prata, säger Peter.

Chockbeskedet

När Linda försvann kom chockbeskedet inte från polisen.

– Vi fick av hennes bror veta att hon var försvunnen. All information får vi genom att läsa tidningar på datorn och av släkt och vänner. Polisen har inte gett oss någon information, säger han.

Peter har själv träffat Mats Alm fem gånger. De har inte haft mycket att prata om och han har ingen speciell åsikt om den man som skulle bli hans förra sambos nya man.

”Jag vet inget”

– Jag vet ju att han har anklagat mig för att misshandla Linda, till och med för att försöka mörda henne. Men det är helt falska uppgifter.

– Jag har aldrig gjort henne fysiskt illa.

Han har ingen teori om vad som ligger bakom mordet på Linda – eller spekulera i om det är Mats Alm som är mördaren.

– Jag vet inget om vad som hände Linda. Jag vet bara att det som hänt är mycket tragiskt och jobbigt för mig och vår son. Vi saknar Linda, säger Peter.

Frågor av polisen

Mordutredarna har ett par gånger varit i kontakt med Peter.

– De har bland annat frågat vad jag gjorde den 1 augusti, dagen då Linda försvann. Men jag har alibi och jag har aldrig varit kallad till förhör. De har bara ringt några gånger för att fråga om Linda och hur vår relation var.