Krävde att ex-frun skrev testamente

Överraskades av Alms krav – skrev aldrig på papperen

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
SKREV ALDRIG PÅ Victoria, 33, var tidigare var gift med Mats Alm. Efter tre års äktenskap ville Mats Alm att hon skulle skriva testamente. Det gjorde hon aldrig.
NYHETER

Ex-frun Victoria, 33, läste om testamentet som Mats Alm skrev med Linda Chen.

Och kände igen sig.

Plötsligt en dag 2005 överraskade han henne med samma begäran.

I går berättade Aftonbladet att Mats Alm fått Linda Chen att skriva under sitt eget testamente. Inte långt därefter försvann hon spårlöst, den 1 augusti. Det väckte starka minnen hos Mats ex-fru Victoria, 33. En dag 2005, efter tre års äktenskap, kom Mats hem med gröna blanketter som han ville att hon skulle fylla i.

– Han överraskade mig verkligen. Han sa att det skulle vara bra om jag skrev ett testamente. Jag tyckte det kändes jättekonstigt, berättar hon.

Öppnade konto i hennes namn

Victoria, som är från Peru, undrade om detta var något man normalt gör i Sverige. Men hon valde att aldrig fylla i papprena och Mats tog aldrig upp frågan igen.

Ett annat märkligt minne som nu väckts till liv var att han efter deras giftermål 2002 hjälpte henne att starta ett bankkonto. Hon hade precis flyttat till Sverige och hade inte hunnit lära sig språket.

– När jag blev bättre på svenska förstod jag att kontot han hade öppnat var ett delat konto som han också hade tillgång till. Han hade kontroll över min ekonomi.

Då stängde hon kontot och öppnade ett nytt, eget.

Hur reagerade Mats?

– Han blev inte arg, utan tog det lugnt.