Tre skadade efter polisjakt

Vild polisjakt mitt i Stockholm

Foto: P-O SÄNNÅS
NYHETER

Tre personer skadades efter en polisjakt på Stadshusbron i centrala Stockholm strax efter 14 på torsdagen.

En bil som jagades av polisen fick sladd och kraschade in i en mötande bil.

Polisen försökte stoppa en bil efter misstanke om trafikbrott i centrala Stockholm. Men föraren vägrade att stanna och ökade i stället farten.

– Polisen mötte den misstänkta bilen och vände för att följa efter den. Då gör föraren en omkörning på Stadshusbron och krockar med en mötande bil. Poliserna i den efterföljande bilen såg inte krocken, säger insatsledaren Emil Johansson till Aftonbladet på plats.

"Otrolig smäll"

Ett vittne på plats säger till Aftonbladet att han först såg hur bilen blev jagad av en polisbil med blåsljus och sirener på Norr Mälarstrand i riktning mot Rålambshovsparken.

– Bilen körde som en galning i hög fart och på fel sida om refuger.

– Sedan måste de ha vänt, för bilarna kommer körande i hög hastighet bakom mig när jag kör på Stadshusbron. Den jagade bilen kör om mig och får sladd och kraschar in i en mötande bil.

Inlett förundersökning

Vakthavande befäl vid Citypolisen, Anna Ohlsson, vill inte bekräfta att polisbilen jagade med blåsljus och sirener mitt inne i stan.

– Jag vet inte hur efterföljandet gick till.

Var det motiverat med polisjakt mitt inne i stan?

– Vi har inlett en förundersökning där det får utredas, säger hon.

Hade jakten något med helikopterrånet i går att göra?

– Det kopplingen gör inte jag.

En allvarligt skadad

En förundersökning om grov vårdlöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och narkotikabrott har inletts.

– Det är många vittnen som ska höras, eventuellt ska vi undersöka fordonen och så väntar vi på analysresultatet av blodproven, säger Hans Brandt, utredningsledare vid Stockholmspolisens trafikenhet till Aftonbladet.

De tre personerna som var inblandade i olyckan har fått lindriga skador enligt Hans Brandt.

ARTIKELN HANDLAR OM