Vem är mannen?

Fotograferades utanför värdedepå – söks nu av polisen

Foto: Polisen
Han tycks röka pipa på bilden.
NYHETER

Polisen letar i hela Sverige.

Stationer runt om i landet har fått fyra bilder av den här mannen utskickade internt.

Han är inte misstänkt för något brott, men är intressant i samband med mångmiljonrånet, upper en källa till Aftonbladet.

Foto: Polisen
Spaningsbild på mannen som polisen vill veta identiteten på.

En piprökande man, klädd i vit kavaj och grå skjorta, söks nu av polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den okände mannen ska ha fotograferats utanför den rånade värdedepån i södra Stockholm för några veckor sedan. Polisen har skickat ut fyra bilder på mannen till samtliga av landets polisdistrikt, med en medföljande text där man konstaterar att man ”snarast” behöver få loss mannens identitet. Han ska inte vara misstänkt för något brott, men polisen hoppas att mannen ska ha information som kan hjälpa dem att lösa rånet.

”Goda chanser”

Det har nu gått två dygn sedan ett okänt antal rånare försvann med mångmiljonbelopp i från G4S värdedepå i Västberga i södra Stockholm, och varken pengar eller bovar är ännu funna. I en intervju i TV4:s morgonsoffa ville Therese Mattsson, chef för Rikskriminalpolisen, inte kommentera hur nära man var ett gripande, men konstaterade att chanserna att rånarna skulle åka fast var ”mycket goda”.

Hon ville inte heller kommentera bilderna på mannen i detalj, utan konstaterade bara att polisen ”fått många tips om många olika personer”.

Militär bakgrund

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att rånarna var minst fem till antalet, att de har sitt ursprung i Balkanområdet – och att en eller flera av dem har militär bakgrund.

Vet du något om mannen på bilden? Kontakta då polisen på 114 14.

FAKTA

Vet du något? Ring polisens tipstelefon:

Kontakta polisens växel på 114 14.