Polisutryckning till Grimstaskogen

Foto: eric tagesson
NYHETER

Delar av Grimstaskogen i Västerort har i dag undersökts av polisen efter att ett tips med koppling till helikopterrånet kommit in.

Cirka sex polisbilar, en polishelikopter och flera hundpatruller har finkammat området.

Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen och har haft ett flertal hundar till hjälp som sökt igenom skogen. Sökningen har pågått hela dagen. Thommy Jakobsson var ute och joggade när han möttes av den stora polisinsatsen.

– De frågade om jag hade sett något avvikande i området. De stannade alla bilar och fotgängare som passerade. Tydligen hade de fått tips om att helikoptern gått ned där efter rånet. Det finns ju vatten där också så det kan ju vara så att rånarna dumpat något, säger han.

Vid 18-tiden blåstes sökningen av. Polisen bekräftar att det är efter ett tips med koppling till helikopterrånet som de har spärrat av området för att göra en teknisk undersökning. Vad tipset handlar om vill polisen inte kommentera.

– Vi följer upp ett stort antal spår och gör polisiära åtgärder. Arbetet går bra och jag hyser stort hopp om utredningen, säger Arne Andersson, polisöverintendent och chef på kriminalavdelningen på Rikskriminalpolisen.

Polisens presstalesman Björn Engström kan inte säga någonting om vilket resultat sökningen gett.