Katten Sticky tejpades från topp till tå

Nu har en belöning utfästs för att fånga djurplågaren

Foto: ap
Katten ”Sticky” räddades från att dö en plågsam död.
NYHETER

Katten Sticky tejpades från topp till tå och lämnades att dö på en bakgård i Philadelphia.

Nu har en belöning på 14 000 kronor utfästs för att hitta djurplågaren.

– Den som gjorde det här är sjuk, säger George Bengal djurskyddsföreningen PSPCA.

I tisdags eftermiddag, på en bakgård i den amerikanska staden Philadelphia, hittade en boende ett jamande tejp-paket. Någon hade lindat in en honkatt i silvertejp, så hårt att hon knappt kunde röra sig, och sedan lämnat djuret åt sitt öde.

Katten var fortfarande vid liv och fördes till en veterinär. De sövde genast ner katten och lyckades sedan avlägsna all tejp. Personalen på djurhemmet har gett katten namnet "Sticky".

– Jag har jobbat med det här i många år och det är det värsta fall jag någonsin sett. Jag har sett djur få tassarna tejpade eller munnen, men aldrig hela kroppen på det här sättet, säger George Bengal på en djurskyddsförening till CBS.

Många vill adoptera

Vem ägaren är vet man inte men både polisen och personalen på djurhemmet är angelägna om att hitta djurplågaren som gjort detta mot katten.

Förövaren riskerar 90 dagar i fängelse och böter. Djurhemmet har nu utlyst en belöning på dryga 14 000 kronor till den som kan hjälpa polisen att hitta gärningsmannen.

Många Philadelphia-bor har bett om att få adoptera honkatten Sticky men hon vårdas fortfarande på djurhemmet.

En video på Sticky visar hur hon spinner och tyr sig till personalen på hemmet. Dramat verkar inte ha gjort henne rädd för människor.

– Hon mår bra. Hon får mycket kärlek, säger en av medarbetarna.