Jaycee är redo att vittna

”Hon inser vad han har gjort mot henne”

NYHETER

Det har gått en månad.

Och nu börjar den fruktansvärda verkligheten falla på plats för kidnappade Jaycee Dugard, 29.

– Hon inser vidden av vad han har gjort mot henne, säger advokaten.

Kommer att vittna.

Rättegången mot Phillip och Nancy Garrido beräknas starta i november.

Åtalspunkterna är just nu 29 stycken, och inkluderar kidnappning och våldtäkt.

Men det har länge varit oklart om Jaycee Dugard skulle klara av att vittna mot mannen som har hållt henne fången och våldtagit henne under arton år, sedan hon vid elva års ålder rövades bort från sin familj i Lake Tahoe.

Lever på hemlig plats

Jaycee – och de två döttrarna som hon fick med sin kidnappare – har sedan de befriades levt isolerade på hemlig plats med Jaycees familj och flera psykologer, för att försöka komma tillbaka till livet. Och i går kom beskeded att kvinnan mår så pass bra att hon klarar en rättegång.

– Jaycee förstår att fullständigt fruktansvärda saker gjordes mot henne. Hon inser att de här människorna måste hållas ansvariga, och därför kommer hon att göra vad som krävs, säger hennes advokat, McGregor Scott, till People.

FAKTA

Detta har hänt:

Jaycee Dugard var bara 11 år när hon iklädd en rosa jacka rycktes in i en främmande bil på väg mot en busshållplats i den kaliforniska staden South Lake Tahoe.

Försvinnandet fick först stor uppmärksamhet i USA, men under de 18 år som gått har inga spår funnits av flickan.

Under tiden i fångenskap har hon två döttrar; 11 och 15 år gamla.

Jaycee Dugard är i dag 29 år.

Polisen har gripit 58-årige Philip Garrido som åtalas för kidnappning, våldtäkt och en rad andra brott. Hans 54-åriga hustru Nancy misstänks för medhjälp. Garrido misstänks ha skapat en hemlig värld i sin trädgård, helt skyddad från insyn. Grannar märkte aldrig något.

Det var först när Garrido var ute med de båda döttrarna för att dela ut religiöst material som säkerhetsvakter upptäckte att han var en villkorligt frigiven brottsling.