Fyndplatsen är polisens prio ett

Mysterierna som måste lösas – för att mordet på Linda Chen ska klaras upp

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
Fyndplatsen – polisens första prioritet.
NYHETER

Mats Alm får sitta i sin cell.

Just nu lägger polisen istället alla krafter på tre områden:

Platsen där Linda Chen hittades, parets biltur – och Mats Alms försvinnande.

Det avspärrade skogsområdet i närheten av Norr Bertilsbo mellan Bjursås och Rättvik där Linda Chens kropp hittades är prio ett.

Poliser finns på platsen dygnet runt och undersökningen väntas fortsätta i flera dagar till, skriver Dalarnas Tidningar.

Enligt tidningen så är det tre områden som är polisens huvudfokus. Vid sidan om fyndplatsen så lägger man också krut på att hitta förklaringen bakom Mats Alms försvinnande mellan den 15 och 18 september, och även på parets biltur som Mats Alm påstår har ägt rum den 1 augusti.

”Får tips varje dag”

– Vi vill inte rangordna spåren eller låsa fast våra positioner, men just nu är vi väldigt intresserade av vad Mats Alm har gjort under de aktuella dagarna, säger dalapolisens presstalesman Hans-Åke Hedin till Dalarnas Tidningar.

Presstalesmannen efterlyser återigen tips från allmänheten.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser av Mats Alm och Linda Chen tillsammans, var för sig, eller deras bilar. Iakttagelser från trakten av fyndplatsen är naturligtvis också intressant. Vi får nya tips varje dag, men ännu inget avgörande, säger Hedin till Dalarnas Tidningar.

Mats Alm däremot, han sitter där han sitter. Enligt polisen finns det i nuläget inga planer på att förhöra den mordmisstänkte mannen ytterligare under helgen.