Stort polispådrag på releasefest

”Det var kaos och kalabalik och misshandel”

NYHETER

En av Sveriges mest kända artister hade releasefest på Clarion hotell i Stockholm i går.

Men vid tretiden i natt spårade festen ur.

En kvinna misshandlades svårt och inredning på hotellet förstördes.

Det var på Clarion Hotell på Södermalm i Stockholm som festen spårade ur.

Festen skulle ha börjat vid tiotiden i går kväll.

– Men de kom igång senare. De började inte förrän vid elva, säger Marcus Majevski, verkställande direktör på Clarion hotell i Stockholm.

”Kaos och kalabalik”

Klockan tre skulle releasefesten vara över. Det var den inte. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade cirka tusen personer samlats, och det blev flera bråk.

– Det var kaos och kalabalik. Artisten själv försvann till sitt hotellrum, men andra som hade varit på festen började bråka och hota vakterna, säger en person som vill vara anonym.

– Det stämmer att det var hög ljudnivå, att polis var på plats och att gäster stördes. Jag vet att två papperskorgar blev förstörda men något annat känner jag inte till. Och jag kan inte kommentera att vakterna skulle ha blivit hotade. Det är svårt att veta vad som är verkliga hot, och vilka som säger ”Jag ska nita dig” för att de har blivit arga. Men vi har väldigt duktig säkerhetspersonal, säger Marcus Majevski.

”Han hoppade på henne”

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en kvinna ha blivit misshandlad. Något som bekräftas av Eva Edman vid Södermalmspolisen.

– Det var en kvinna i 25-årsåldern som misshandlades av en man. Han slog henne, sparkade henne och hoppade på henne. Misshandeln som ägde rum vid fyratiden i morse började på Clarion och slutade vid Eriksdalsbadet, säger hon.

Kvinnan är förd till Södersjukhuset där hon vårdas för sina skador.

”Inte plats för alla gripna”

– Det var i allmänhet en väldigt stökig natt. Vi hade inte ens plats för alla som var gripna i morse utan fick köra runt med dem till andra distrikt, säger Eva Edman.

På Clarion beklagar man nattens händelser.

– Det som har hänt är jättetråkigt. Jag vet inte vad som orsakade tumultet, men det ska ha kommit fler personer än vi förväntade oss, säger Marcus Majevski.

Aftonbladet har förgäves sökt artisten.