”Jag ser ut som en ödla”

Nya personliga intervjuer med Michael Jackson släppta

NYHETER

Michael Jackson hatade sitt utseende och tyckte att han såg ut som en ödla.

Han ville inte bli gammal.

Och han nobbade Madonnas kärleksinviter, utan att blinka.

Det framkommer i en ny bok – byggd på unika videointervjuer

Michael Jackson.

Nu läggs ytterligare en bok om Michael Jackson till bokstapeln om poplegenden.

Men "The Michael Jackson Tapes" bygger på videointervjuer med stjärnans rådgivare Rabbi Shmuley Boteach – och innehåller öppenhjärtiga uttalanden och ämnen som aldrig tidigare berörts.

– Jag vill inte bli gammal. Jag vill aldrig se mig själv i spegeln och upptäcka det, säger stjärnan bland annat, rapporterar BBC News.

"Jag vill försvinna"

Boteach säger i den amerikanska tv-showen Today on Friday, att hans starkaste intryck var att Jackson var en stjärna "i ofattbart lidande".

– Han hade tappat viljan att leva.

Rabbi Boteach spelade in 30 timmar med intervjuer för nio år sedan. Mitt i inspelningarna exploderade sedan pedofiliåtalet mot Jackson – och bokplanerna lades ner.

Boteach tappade sedan kontakten med Jackson, trots att stjärnans familj flera gånger bad honom om hjälp för att få Jackson att sluta missbruka lugnande medel.

– Michael hade vid det laget för länge sedan slutat att lyssna på mina råd. Han tyckte att de var alldeles för ansträngande. Jag var irriterande och behandlades därefter.

Olja före smisk

Rabbi Shmuley Boteach har nu sammanställt videofilmerna till en bok – men inte alla är glada över nyheten.

– Vi tänker inte bevärdiga detta med en kommentar, säger Ken Sunshine, som är talesperson för bland andra Joe Jackson, Michaels far.

Jackson berättar bland annat om hur hans far slog honom under hans uppväxt – och om hur han flera år senare kunde svimma eller kräkas av skräck i hans närhet.

– Han tvingade mig att klä av mig naken först. Sedan oljade han in mig. Det var som en ritual. Han oljade in mig och slog mig med en strykjärnsladd. Och det var som att dö, jag fick piskrapp i ansiktet, på ryggen, överallt. Och jag hörde min mor skrika "Nej Joe, du dödar honom".

Ville försvinna

Vid ett tillfälle talar Jackson om hur ful han känner sig:

– Jag vill inte att någon ska se mig nu, för jag ser ut som en ödla. Det är fruktansvärt.

– Jag skulle vilja på något sätt försvinna till en plats dit folk inte kan se mig längre.

Jackson berättar också om sin blyghet – och att han ibland omgav sig av skyltdockor hemma, eftersom vanliga människor fick honom att bli så nervös.

– Eftersom jag kände att jag behövde människor, någon, som jag inte hade. Och jag var för nervös för att träffa riktiga människor.

Nobbade Madonna

Enligt Boteach kände Jackson att alla hans relationer exploaterades av media, och att han var tvungen att isolera sig.

Han avslöjade att han varit väldigt kär i Brooke Shields.

– Det var en av mitt livs kärlekar. Jag bara önskar att hon älskade mig lika mycket som jag henne.

Men annars hade han det svårt med kärleken till kvinnor – mycket på grund av avundsjuka:

– De beundrar dig och du får veta att du är underbar och fantastisk, men egentligen är de bara avundsjuka eftersom de önskar att de vore i dina skor. Och "M" är en av dem – Madonna. Jag hatar att säga det på band.