Keith Floyd kremeras i bananblad

Brittiske tv-kocken begravs på onsdag

NYHETER

Tv-kocken Keith Floyds begravning blir lika pikant som hans liv och matlagning.

Ceremonin ska fyllas av musik och hyllningar innan Floyd kremeras – i en kista vävd av bananblad.

Foto: VIASAT/TVF INTERNATIONAL
UT I DET FRIA Den engelske kocken Keith Floyd tog med sig köket utomhus och blev snabbt älskad av tv-publiken. Han dog i en hjärtattack 65 år gammal.

På onsdag begravs den legendariska tv-kocken Keith Floyd. Tv-kocken gjorde sig ett stort namn för sin banbrytande matlagningskonst – men också för att alltid utföra den med ett glas vin i handen.

Begravningen arrangeras av Floyds sambo, Celia Martin. Hon har valt en handgjord kista, vävd av bananblad, för den excentriska underhållaren.

Dels eftersom den är miljövänlig – men också som en blinkning åt kockens förkärlek för att laga mat med blad.

Begravs till musik

– Begravningen kommer inte att vara lågmäld, den kommer att vara fylld av musik, säger Martin till Sky News.

– Keith älskade musik, det spelade en viktig roll i hans liv. Och därför kommer det att vara ganska mycket musik och några väldigt vackra hyllningar från några väldigt goda vänner, berättar hon.

Den kände tv-kockens begravning kommer att äga rum i Bristol – staden där han drev en rad restauranger och även påbörjade sin kock-karriär.

Ovanlig och magisk

På förmiddagen hålls en minnesstund för allmänheten och på eftermiddagen hålls en ceremoni endast för familjen på ett krematorium.

– En liten del av Storbritannien har dött som aldrig kan ersättas. Han var unik, individuell, en vagabond, han var kvick, han var magisk, han var magisk, han var ovanlig, säger Martin till Sky News.