”Han hör av sig när han är i Belgrad”

Pekas ut som hjärnan bakom helikopterrånet

NYHETER

40-åringen har pekats ut som gangsterledare – och hjärnan bakom helikopterrånet.

En av de tre som nu är gripna är en bekant till honom.

– Jag undrar om han kan ha med det att göra, säger han till Aftonbladet.

Foto: Foto: MATTIAS CARLSSON
40-åringen, som först pekades ut som hjärnan bakom rånet, känner till 38-åringen.

Under sin tid i Stockholm blev han beryktad och även kallad Gudfader.

Själv skrattade han bara åt uppgifterna att han skulle ha med rånet att göra. I samtal med Aftonbladet i förra veckan bedyrade han att han inte var involverad.

– Nej, det är löjligt. Det är inte ens att tänka på.

Militär bakgrund

Polisen hade tidigt som huvudhypotes att rånarna hade ursprung i Balkanområdet. Eventuellt kunde någon av dem ha militär bakgrund.

40-åringen, som av polisen tidigare pekats ut som en ledargestalt i Stockholms undre värld, tyckte att det verkade långsökt. Hans eget stalltips var att det mest sannolikt var ”lokalt folk”.

Analysen tycks stämma.

Nu är en infödd svensk, professionell helikopterpilot, anhållen som misstänkt. Hyoptesen är att han flög rånarhelikoptern. De två andra misstänkta är också skrivna i Stockholm, vilket nu roar 40-åringen.

”Väldigt driftig”

– Jag är glad att det visade sig vara någon annan än en serbisk krigserfaren pilot, och soldater som påstods ha kommit via mig.

Däremot bekräftar han att han är bekant med en av de nu gripna – 38-åringen som driver restaurang i Stockholm. De är också vänner på Facebook.

– Killen är från Fittja, vad jag vet ostraffad tidigare, kaféägare och väldigt driftig. Känner till honom sedan många år.

– Han hör av sig ibland när han är i Belgrad, men annars vet jag inte vad han gör.