"Han nekar till all inblandning"

Advokat Silbersky har träffat den misstänkte piloten

NYHETER

Först i morgon kommer polisen att förhöra den 34-årige man som misstänks ha flugit helikoptern under rånet i Västberga.

I dag mötte han sin advokat, och han nekar fortfarande till all inblandning.

– Han har en rimlig förklaring, säger advokat Leif Silbersky.

I går morse greps 34-åringen på Arlanda. Han var då väg till Spanien. I stället anhölls han senare på dagen och hans hem genomsöktes av polis.

I dag träffade advokat Leif Silbersky sin klient.

– Jag kommer därifrån precis nu och vi har haft en lång genomgång. Han har inte ändrat inställning utan nekar fortfarande till all inblandning, säger han.

Förhör i morgon

Varken 34-åringen eller Silbersky har ännu fått veta vad polisen har för bevis för att 34-åringen flög helikoptern under den spektakulära rånet mot värdedepån i Västberga.

– Vi har inte fått veta någonting än. Men i morgon blir det polisförhör, säger Silbersky.

Till TT säger Silbersky att den 34-årige mannen gett en förklaring till varför han tror att han är misstänkt.

– Ja, det finns en rimlig förklaring, som jag håller med honom om. Men vi har ju inte fått möjlighet att lämna den eftersom det inte hållits något förhör där jag har varit närvarande.

Helikopterrån

Leif Silbersky säger att hans klient mår dåligt.

– Man mår alltid dåligt när man blir inkastad i ett sammanhang som man inte vet något om.

Det var tidigt i onsdags morse som G4S värdedepå i Västberga rånades. Efter att först ha satt polisens helikopter ur spel firades flera maskerade och beväpnade män ner till byggnadens tak från en helikopter. Rånarna flydde sedan i den stulna helikoptern med en okänd summa pengar.

Den anhållne 34-åringen är misstänkt för medhjälp till det grova rånet. Han har helikoptercertifikat och är en erfaren pilot.

34-åringen har de senaste åren arbetat bakom kameran med flera stora tv-produktioner för TV4, som ”Robinson”, ”Faddergalan” och ”Pokerfejs”.

För bara någon vecka sedan kom 34-åringen hem från Malaysia, där han jobbat med ”Kändisdjungeln”, med Tilde de Paula och David Hellenius som programledare.