24-årig turist attackerades av elefanter

Jonathan Sykes spelade död för att överleva

NYHETER

Den brittiske turisten Jonathan Sykes, 24, jagades av den rasande elefanten.

Djuret slog honom till marken med sin snabel och ställde sig med foten på honom.

– Det var då jag bestämde mig för att rulla ihop mig som en boll och spela död, säger britten till Mirror.

Jonathan Sykes var nyligen på en fem veckor lång semester i Kenya. Tillsammans med sju andra turister och två guider skulle han titta på elefanter.

De stod på vad de trodde var ett säkert avstånd. Men så dök plötsligt en rusande elefant upp och den satte siktet på Sykes.

– Jag vände och sprang och kunde höra hans steg bakom mig, det lät nästan som åska, säger han till Mirror.

Spelade död

Jonathan Sykes försökte undkomma elefanten genom att springa i zick zack mellan buskar men elefanten slog till honom med snabeln så att han flög i väg och slog i marken.

– Det var då jag bestämde mig för att rulla ihop mig som en boll och spela död.

Elefanten började att sparka den till synes livlösa britten framför sig, som en fotboll.

– Han ställde sig med foten på mig, men inte med hela sin tyngd. Det var som om han ville kontrollera om jag levde eller inte, säger Sykes till Mirror.

Slet sönder låret

Elefanten började sedan att stånga med sina betar i marken runt den 24-årige britten. En av betarna slet tag i Sykes lår och lårmuskeln slets i två delar.

– Sedan trumpetade han en sista gång och sprang i väg. Jag tror elefanten kände lukten av mitt blod och trodde jag var död.

Jonathan Sykes hämtades med helikopter och flögs till sjukhus. Hans lår fick sys med 80 stygn och han hade förlorat över 2 liter blod, enligt Mirror. En läkare sa till honom att beten hade missat en stor lårartär med bara 5 milimeter.

"Gillar fortfarande elefanter"

Sykes är nu hemma igen i Cleckheaton, West Yorks. Han hoppar på kryckor men förväntas bli helt återställd. Han säger att upplevelsen inte gjort honom ovänligt inställd mot elefanter.

– Han agerade efter sina instinkter och försvarade sig själv mot ett potentiellt hot. Man kan inte klandra ett djur för det. Jag gillar fortfarande elefanter men jag tänker inte gå lika nära nästa gång, säger han till Mirror.