Här kan Alm ha gömt sig

Stugägare misstänker att han fått ovälkommet besök

Foto: Andreas Bardell
Stugan med den uppbrutna dörren.
NYHETER

Mats Alm var försvunnen i tre dagar.

Sedan hittades han – vandrandes på riksväg 80.

Nu misstänker en stugägare i trakten att hans hem kan ha fått ovälkommet besök.

Den lilla stugan ligger så öde att vägen tar slut. Den sista biten måste man ta sig till fots, genom snårig mark full av blåbärsris.

Här, bara några kilometer från platsen där Linda Chens kropp hittades, får den som vill gömma sig garanterat vara i fred.

Nylagad mat

Stugans ägare har varit bortrest en tid, och helt missat de senaste dagarnas mordutredning. Däremot åkte han till stugan den 17 september på ett spontant besök innan sin avresa, och märkte direkt att något inte var som det skulle med platsen.

– Jag har en inplastad veranda utanför stugan. När jag öppnade luktade det nylagad mat, säger han till Dala-Demokraten.

Det var under den här tiden som Mats Alm söktes av polisen. Man har hittills inte haft någon aning om var han befann sig mellan klockan 17 den 15 september fram tills att han hittades, tre dygn senare på riksväg 80.

– Jag vet ju inte alls om det jag har sett har något med fallet att göra, säger mannen, som också hittade också ett par kalsonger en bit från stugan.

Men då, eftersom han var omedveten om både sökandet efter Mats Alm – samt att Linda Chens mördade kropp fanns bara några kilometer bort, rapporterade han det inte.

– Det kan vara bär- eller svampplockare som sökt skydd undan vädret och lagat mat där, säger han till Dala-Demokraten.

Hål i låset

När mannen kom hem efter sin resa läste han om fallet – och såg polisens vädjan till traktens stugägare. Han mindes matlukten, lyfte luren och ringde till polisen.

– Vi har fått ett antal tips av den här sorten och vi kommer att undersöka det de närmaste dagarna. Men jag vet inte om vi kommer att göra det på plats, säger spaningsledaren Lars-Ola Sörestad.

När Aftonbladet besöker stugan finns ett hål i dörren, precis vid låset. Det ser ut att vara gjort av en kofot. Då vi inte fått kontakt med ägaren är det oklart om märkena har funnits där en längre tid, eller om även de har gjorts under dagarna då Mats Alm var försvunnen.

ARTIKELN HANDLAR OM