Kampsportaren och 21-åringen släppta

"Men misstankarna kvarstår"

NYHETER

De är två av dem som misstänks ligga bakom helikopterrånet i Västberga.

I eftermiddags släpptes de på fri fot.

– Men misstankarna mot dem kvarstår, säger Varg Gyllander på Rikskrim.

Strax efter fyra i dag släpptes två av de misstänkta för det spektakulära helikopterrånet mot G4S värdedepå i onsdags morse.

Först släpptes den 21-årige man som misstänks för medhjälp till grovt rån. 20 minuter senare släpptes den 31-årige kampsportaren som misstänks för grovt rån.

–  Misstankarna mot dem kvarstår men det är inte längre nödvändigt att ha dem frihetsberövade, säger Varg Gyllander, pressekreterare vid Rikskriminalpolisen.

I morgon måste åklagaren besluta om han ska begära de två släppta männen och de fyra fortfarande anhållna männen häktade.

67 miljoner kronor

Det var i söndags som en brokig skara på totalt sex personer greps av den Nationella Instatsstyrkan på platser runt om i Stockholm. Bland de gripna fanns bland annat en 34-årig tv-man och en 29-årig ungdomsledare.

Alla nekar till att ha något med helikopterrånet att göra, där enligt Dagens Industri rånbytet hamnade på 67.450.000 kronor.

En av de gripna var även den nu släppta 31-åringen som är en av Sveriges mest kända kampsportare och som snart ska tävla i en av Europas största kampsportsgalor. Han är tidigare dömd för brott och är uppsatt på polisens Novalista över de 150 mest brottsaktiva i länet.

En tidigare granne till mannen sa i går till Aftonbladet:

– Jag känner honom väl och jag tror inte att polisen har fel. Trots att han inte jobbade särskilt ofta rörde han sig med dyra kläder och bilar.

21-åringen lättad

Den 21-årige mannen som släpptes i dag är lättad enligt sin advokat Gustaf Ljungström.

– Han är väldigt lättad så klart. Jag hade på känn att han skulle släppas, jag är inte ett dugg förvånad.

Varför?

– Det som har presenterats mot min klient tycker jag är väldigt tunt. Jag tror inte att han kommer att begäras häktad i morgon, säger Ljungström.

Aftonbladet talade i går med 21-åringens pappa, en frilansfotograf, som berättade att sonen låg och sov när larmet om rånet gick.

– Till det här är han oskyldig. Han är bara en liten småhandlare som är arbetslös och försöker försörja sig, säger pappan.

ARTIKELN HANDLAR OM