”Branschen är fylld av faror”

”Idol”-juryn står bakom sin gamla kollega

1 av 3 | Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
STÖTTAR SANNA BRÅDING Kishti Tomita, Claes af Geijerstam, Peter Swartling och Daniel Breitholtz sluter upp bakom sin kollega Sanna Bråding, som ledde ”Idol” tillsammans med Mogge Sseruwagi.
NYHETER

Kollegorna hjälper Sanna Bråding genom krisen.

– Fängelsestraffet kommer bli svårt att sitta av. Hon kommer behöva en bra terapibok och goda personliga vänner, säger Claes af Geijerstam.

En arbetsmyra som gjorde allt för karriären. Så beskriver vännerna Sanna Bråding. Även när hon mådde som sämst såg hon hela tiden till att sköta jobbet.

– Jag märkte aldrig av att hon hade det jobbigt under ”Idol”. Alla var upptagna på sitt håll. Aldrig att man skulle sitta ner i långa samtal och fråga: ”Hur mår du?”, säger Claes af Geijerstam.

Har pratat med henne

Nu ställer sig hela ”Idol”-juryn bakom sin kollega för att stötta henne.

– Jag har pratat med henne under hela den här perioden. Jag hoppas att hon känner mitt stöd. Det är mänskligt att fela, hon har erkänt och är beredd att ta sitt straff. Jag hoppas verkligen att det löser sig för Sanna, säger Daniel Breitholtz.

Flera av kollegorna blir oroliga när de hör om fängelsestraffet som väntar Sanna.

– Det är ett hårt straff. Det känns som att de vill statuera exempel. Men jag hoppas att hon får ut något bra av det och att hon först och främst lyckas ta sig ur sitt missbruk. Hon är duktig och en skön tjej, säger Peter Swartling.

Claes af Geijerstam berättar om hur pressad Sanna Bråding varit i den hårda nöjesbranschen.

– Hennes yrkesval har inverkat på att det blivit så här. Branschen är fylld av faror och fällor. Hon har ramlat ner i en av dem, nu hänger hon på kanten och försöker ta sig upp ur gropen igen. Men det verkar som att hon fått grepp om räddningslinan nu. Jag tror hon är på väg upp ur hålet, säger han.

”Det är en kamp”

– Det finns ingen sammanhållning i branschen. Alla jagar varandras jobb. Nu sitter någon på hennes plats och tycker att: ”Det var ju bra att Sanna försvann”. Det är en mödosam kamp att överleva på den

marknaden. Men jag tror att Sanna har den styrkan. Hon tar sig tillbaka.

”Jättesorgligt”

Kishti Tomita tänker mycket på sin vän och kollega. Och på vad som gjorde att hon hamnade så fel.

– Det är jättesorgligt. Jag hoppas verkligen att hon förstår att ta tag i det här och klarar sig ur det och får må bra igen, säger Kishti Tomita.

– Många unga tror att framgång och kändisskap ger lycka och trygghet. Men om man mår dåligt, om man känner sig utanför och känner att man inte räcker till så försvinner inte det bara för att man blir känd. Att bli känd fungerar inte som en upprättelse för ens problem, tvärtom kan problemen lika gärna bli ännu tydligare.