Här utmanar de döden

Svenska tvillingar påkörda på motorvägen

1 av 3
NYHETER

LONDON. Här leker de svenska systrarna med döden.

I ett försök att fly från polisen rusar de ut på den hårt trafikerade motorvägen.

Båda blir påkörda – men överlever.

BBC sände i går en tv-dokumentär om den brittiska motorvägspolisens arbete, ”Motorway cops”. I huvudrollen: ett tvillingpar från Sverige.

Tittarna fick se de märkbart påverkade systrarna promenera mellan två trefiliga motorvägar utanför Birmingham. När trafikpolisen upptäckte dem försökte de korsa vägen. Den ena kvinnan blev då påkörd – men det var bara början.

Rusade ut på vägen

Svenskorna tog sig, till synes oskadda, till vägrenen där trafikpoliserna konfronterade dem. När förstärkningen anlände valde kvinnorna att rusa ut på vägen.

Båda blev påkörda.

– Det går inte att utbilda sig för något sådant här. En polis blir också chockad. Man vill inte tro sina ögon, säger Paul Finlayson, en av poliserna på plats.

Kvinnan som sprang först blev påkörd av en lastbil och skadades allvarligt. Systern slungades in i vind-rutan på en personbil. Den senare var snart på benen igen och började bråka med polisen.

När systern återfick medvetandet blev även hon aggressiv.

Spottade på polisen

– Hon spottade och försökte få tag på mig. Det var en bisarr situation. Hon ville slåss trots att hennes ben var krossat, säger Paul Finlayson.

Den svårt skadade kvinnan fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, där hon vårdades under sju veckor. Systern fick också uppsöka sjukhus och sedan tillbringa en dag i fängelse för att ha slagit en kvinnlig polis i ansiktet.