5-åring påkörd av rattfyllerist

Men den misstänkte hävdar att någon annan kört bilen

Foto: Foto: MEDIABASEN
Våldsam krasch I bilen, en Alfa Romeo 156, totaldemolerades och räddningstjänsten var tvungen att klippa loss taket. Personen som misstänks ha kört bilen satt då på passagerarsidan och hävdar att en annan person kört bilen. Boende i området hade sett bilen busköra tidigare och i bilen fanns tomma ölburkar.
NYHETER

Den fulla bilisten körde på en cyklande femåring.

Sedan kraschade han in i ett träd.

I sportbilen hittades ett stort antal urdruckna ölburkar.

tvärstopp Bilen körde först på en cyklande femåring innan färden tog slut mot ett träd i diket. Pojken klarade sig med lindriga skador.

Klockan var strax efter 14 i går eftermiddag när mannen i en röd polskregistrerad Alfa Romeo kom körande i hög hastighet på Mjöhultsvägen mellan Jonstorp och Mjöhult i nordvästra Skåne.

I vägkanten på den smala vägen cyklade en femårig pojke tillsammans med sin mamma.

– Pojken blev påkörd, och cyklade av vägen och landade i ett buskage, säger Nils-Erik Svensson, vakthavande befäl på polisen i Helsingborg.

Femåringen hade änglavakt och klarade sig med lindriga skador.

– Han hade en väldig tur i oturen, säger Nils-Erik Svensson.

Kan ha bytt plats

Bilen fortsatte ner i diket innan det tog stopp mot ett träd. Sportbilen totaldemolerades och räddningstjänsten tvingades klippa loss taket för att få ut föraren – som då förflyttat sig till passagerarplats.

– Han hävdar att någon annan kört och efter kraschen försvunnit från platsen, men inget av vittnena har sett någon annan än den gripne mannen, säger Nils-Erik Svensson.

Och trots att hundar sökt i området har ingen annan person hittats.

– Det är klart att det är mannen, som är medelålders, som kört, han försöker bara komma undan, säger Nils-Erik Svensson.

Fördes till sjukhus

Flera boende i området berättar att de timmarna innan olyckan sett bilen busköra och göra rivstarter på vägarna runt olycksplatsen.

Föraren fördes till sjukhus för vård. Han är misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.