”Hon försvann när jag konfronterade henne”

NYHETER

Män och kvinnor som drabbas av så kallade scammers på internet ökar.

Bedragarna utger sig för att vara intresserade av ett kärleksförhållanden men är egentligen ute efter att lura internetdejtarna på pengar.

Flera personer har hört av sig till Aftonbladet och berättat om hur de har lurats.

Här följer ett uttdrag av personernas berättelser.

”Hon försvann när jag konfronterade henne”

Jag är en man i 60 årsåldern som för några år sedan fick kontakt med en kvinna från Oslo, Norge.

I alla fall skrev hon att hon var det och hon skickade ett kort på sig själv där hon var mycket vacker.

Jag blev lite misstänksam då hon var lite för mycket "på".

När hon till slut ville att jag skulle skicka pengar till en tågbiljett så hon kunde resa till mig i Stockholm förstod jag att det var en bluff.

När jag konfronterade henne med mina tankar så försvann kontakten med henne omedelbart.

”Det blev inget mellan oss”

Jag dejtade på nätsaijten Mötesplatsen med ryskan Masha från staden Jakusk i östra Sibirien under några månader hösten 2008. Hon skickade några profilbilder på sig själv. Jag vet inte om hon försökte bluffa med mig, men hon var mycket hemligtfull med sitt efternamn med att hon inte ville namnge sitt efternamn, dock gav hon sitt mobilnummer och vi SMS med varandra. Hon var tydlig med att jag skulle ringa upp henne. Hon sade i de sista gångerna innan vi blev ovänner att hon skulle ta semester och att hon skulle hälsade på mig. Hon beslutade kolla upp flygkostnaderna som var mycket dyrt. Hon skulle betala en liten del av flygkostnaderna medan jag skulle betala resten dvs 8000 kronor. Hon försökte övertyga mig med detta men jag sade nej. Och sedan blev ingenting mer mellan oss.

”Han var en sol-och-vårare”

Är en kvinna på 40 år som blivit lurad av en sk. sol & vårare som jag träffade via nätdejting. Har nu en skuld som han dragit på mig som jag i bästa fall lyckas betala av inom 10 år.

”Jag betalade för visum”

Hade brevväxling med en ryska som ville allt, barn giftemål hon jobbade som läkare i någon stad 80 mil utanför Moskva. Hon ville komma hit på sin semester för hon hade aldrig varit utomlands, där i Ryssland tjänade dom inte så mycket skrev hon.

Hon ville ha hjälp med resa och visum sa hon i breven. Visst tänkte jag, visumet och pass skulle kosta 300 euro ca 13000 rubel så jag skickade dom pengarna, efter ett tag skrev hon att flygbiljetterna skulle kosta 800 euro tur och retur med flyget. Då skrev jag och frågade om hon inte hade några pengar alls och fick svaret att hon skulle betala hyra och mat till sig och sin mamma. Efter detta svar gick det upp ett ljus att jag har blivit blåst på pengarna för allt var bara en bluff från hennes sida.

Hon fick inga mer pengar och hon slutade tvärt att skriva efter det.