Explosion i pakistansk stad

NYHETER

En självmordsbombare på motorcykel dödade minst 34 personer i Pakistan på måndagen.

– Det var en enorm smäll, säger ett vittne.

Explosionen inträffade på en större genomfartsled i garnisonsstaden Rawalpindi, nära ett större hotell och inte heller långt från den pakistanska arméns högkvarter.

Självmordsbombaren kom på motorcykel och utlöste explosionen mitt i en kö av människor som samlats nära hotellet för att hämta ut löner, uppger polisen.

Dödssiffran angavs till 34, med minst lika många skadade.

Talibanrebeller har utfört en rad sprängdåd de senaste veckorna, som svar på arméns storoffensiv mot deras fästen i klanområdet Södra Waziristan vid den afghanska gränsen.

Minst 20 döda

Minst 20 personer har dödats i explosionen i Rawalpindi, uppger polisen enligt AP.

– Vi satt på andra våningen i vårt kontor. Det var en enorm explosion, sade Raja Sher Ali som arbetade på ett företag intill attentatsplatsen, till AFP.

– Vår byggnad skakade som i en jordbävning och när vi kom ut var det rök överallt.

Inte långt från hotellet ligger arméhögkvarteret i Rawalpindi som för tre veckor sedan angreps av talibanrebeller med drygt 20 dödsoffer som följd.

FN meddelar att all utländsk personal med omedelbar verkan dras tillbaka från nordvästra Pakistan på grund av det dåliga säkerhetsläget där.

Omlokaliseringen av utländsk FN-personal har inget direkt samband med attentatet, utan är ett svar på det allmänt dåliga säkerhetsläget i nordvästra Pakistan.