SVT-profilen Rikard Palm körde rattfull

Foto: Lina boström einarsson
Populär Rikard Palm har blivit en mycket uppskattad programledare. "När man har en sådan här position får man bara inte göra sådana här grejer", säger han.
NYHETER

Nyhetsankaret Rikard Palm, 48, har åkt fast för rattfylla.

Han var ute med kompisar och drack öl.

Morgonen efter satte han sig vid ratten.

–?Jag trodde att jag var nykter. Det går inte att beskriva hur knäckt jag är.

Rikard Palm stoppades av polisen tidigt en lördagsmorgon för två veckor sedan, skriver Metro. Han var på väg till ett körsångs­seminarium när han vinkades in i en rutinkontroll på Södermalm i Stockholm.

–?Jag hade varit ute och druckit några öl med kompisar kvällen innan och hade svårt att sova. Men jag sov i alla fall fem timmar och när jag druckit kaffe och duschat kände jag mig helt nykter, säger han.

Blir av med körkortet

Åtal mot Rikard Palm har lämnats in till Stockholms tingsrätt. Eftersom han erkände kommer fallet troligtvis inte gå till huvudförhandling och åklagaren föreslår att han döms till dagsböter.

–?Jag är hemskt ledsen. Det här drabbar mina barn, mina vänner och kollegor. Kunde jag vrida tiden tillbaka skulle jag göra det. Men det är som det är och jag får stå för det här och bära konsekvenserna.

Det första han gjorde efter händelsen var att meddela sin arbetsgivare.

Bra att jag berättade

–?De tycker naturligtvis inte att det här är bra, men att det var bra att jag berättade det för dem. Jag hoppas att de har fortsatt förtroende för mig, säger han.

Som programledare för Rapport i SVT har Rikard Palm blivit mycket populär och orsakade till och med en folkstorm när han flyttades från kvällssändningarna till nattskiftet. Och i dag känner han pressen från tittarna.

–?När man har en sådan här position får man bara inte göra sådana här grejer. Det går inte att beskriva hur knäckt jag är. Men jag hoppas verkligen att folk inte dömer mig för hårt, jag skulle verkligen aldrig sätta mig vid ratten om jag inte kände mig nykter.