Familjen vädjade till 15-åringen

NYHETER

Rättegången blev mycket känslosam.

Den mordmisstänkte 15-åringens familj vädjade direkt till honom att berätta sanningen.

– Vet du något så vill jag att du säger det, jag kommer inte älska dig mindre för det, sa hans mamma.

Stämningen blev mycket känslosam i dag i Ystad tingsrätt. Efter att åklagaren avslutat sin slutplädering fick Lottie och 15-åringens familj chansen att prata fritt i rätten.

Och familjen vädjade till 15-åringen – berätta sanningen.

Lotties pappa kan inte hålla tillbaka tårarna. Han försöker säga något till 15-åringen man orden kommer inte fram.

Vädjade till brodern

Till slut samlar han sig, och säger till 15-åringen, samtidigt som tårarna rann ner:

– Är det något du vet, så berätta det.

Även Lotties syster vädjade till sin bror att berätta.

– För din egen skull, för vår skull. Hon betydde så mycket för oss alla. Vi vill bara veta sanningen. Berätta hur hon dog och varför. Snälla N.N (15-åringen) snälla, vi ber dig, berätta sanningen, sa hon.

15-åringen blir mycket rörd över att familjen vänder sig till honom. Han började att gråta. Vid ett tillfälle är han på väg att säga något, men orden kommer inte fram.

”Berätta vad du vet”

Även Lotties och 15-åringens mamma pratar rätten. Hon försökte få ögonkontakt med sin son.

– N.N ( 15-åringen ) jag vill att du tittar mig i ögonen. Vad har du gjort? Berätta vad du vet, är du snäll. Jag älskar dig inte mindre för det. Jag älskar alla mina barn oavsett vad som händer. Om du vet något så berätta det, jag älskar dig inte mindre för det. Jag saknar dig varje dag. Vet du något så vill jag att du säger det, jag kommer inte älska dig mindre för det, sa hon och grät samtidigt.

Efter rättegången är avslutad berättar 15-åringens advokat Jörgen Malmunger hur 15-åringen reagerade på att familjen vädjade till honom.

– Han var jätteledsen. ”Förstår de inte att jag inte vet någonting. Varför tror de inte på mig bara för jag inte kan gråta.”, säger Jörgen Malmunger.

– Han var på väg att få ett genombrott. Men han kan inte det så här. Han har en mask utåt. Men han gråter när jag träffar honom.