Försökte blåsa sin man på pengar

Quinn hävdade att hon kidnappats av okända män – men allt var en bluff

Quinn Gray, 37, misstänks ha varit i maskopi med älskaren Jasmine Osmanovic, 25.
NYHETER

Chefläkarens fru kidnappades i hemmet och fördes bort av okänd män.

Gärningsmännen krävde över 340 000 kronor för att släppa frun.

Men allt visade sig var en bluff – uppdiktad av frun och hennes 12 år yngre älskare.

Den smått bisarra kidnappningshistorien som utspelade sig i Florida har fler smaskiga vändningar än ett Hollywoodmanus.

Det började i september när chefläkaren Reid Gray, 38, kom hem till sin lyxvilla i Florida och upptäckte att hans fru, Quinn Gray, 37, var försvunnen. Allt han hittade var en lapp skriven av frun.

”Tre män håller mig fången och de vill ha 50 000 dollar. Gör inget dumt. Inga poliser”, stod det på lappen, uppger nyhetsbyrån AP.

FBI inkopplat

Reid tog genast kontakt med lokala polismyndigheter och en stort pådrag som inkluderade FBI tog fart, uppger AP.

Sex gånger ringde Quinn till sin man och gav instruktioner om att pengarna skulle lämnas på en restaurang.

Men efter tre dagar dök hon plötsligt upp på en galleria i trakten. Hon fördes direkt till FBI:s kontor i Jacksonville där hon berättade att männen som hade kidnappat henne jobbade för en indrivningsfirma som ville driva in en skuld från hennes man.

Ändrade berättelsen

Poliserna trodde dock inte på henne och dagen efter ändrade hon sin berättelse. Hon sa att hon hade blivit utsatt för sexuella övergrepp och att hon blivit hjärntvättad till att göra allt kidnapparna sa.

Hon pekade ut en av männen som ”Jasmin som kör en Volkswagen Jetta”.

Poliserna lyckades spåra Jasmine Osmanovic, 25, som kom körandes med sin Jetta utanför gallerian där Quinn Gray hittades.

Men han hade en annan historia att berätta. Enligt honom hade han och Quinn träffats en och en halv månad tidigare och inlett ett sexuellt förhållande.

Han berättade i förhör att frun hade uttryck sitt missnöje över sin man och att hon planerade en kidnappningsbluff mot maken för att lura honom på pengar.

Dagen då frun försvann hade de träffats på ett hotell. Ett möte som Osmanovic hade spelat in. På inspelningen hör man hur de två talar om kidnappningsbluffen.

Maken tror på frun

Men Quinn håller fast vid sin historia och hävdar att Osmanovic förde bort henne mot hennes vilja.

Men polisen tror henne inte och har nu åtalat både henne och älskaren för utpressning.

Och nu kommer nästa vändning. Quinns man tror på sin frus berättelse och hävdar att polisen försöker sätta dit hans fru. Han har anlitat flera dyra advokater som ska få henne fri.

– Jag älskar min fru. Och jag kommer att göra allt jag kan för se till att Quinn får det stöd och den hjälp hon behöver, skriver han i ett uttalande enligt AP.