22-åring högg ihjäl sin pappa

Ringde själv polisen och berättade om mordet

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
dödades i parkeringshuset Den 22-årige mannens pappa, en 55-årig man, knivhöggs till döds i det här parkeringshuset i Kista galleria i går. När polisen kom till platsen var mannen kvar och kunde gripas.
NYHETER

Med flera knivhugg dödade 22-åringen sin pappa.

Sedan ringde han polisen.

– Han var kvar på platsen när vi kom och gjorde inget motstånd när han greps, säger Marie-Louise Nilsson på polisen.

Strax efter fem i går eftermiddag kom samtalet. 22-åringen berättade att han befann sig i ett parkeringshus i Kista galleria, norr om Stockholm. Bredvid honom låg hans pappa, i 55-årsåldern, ihjälhuggen.

– Han hade fått flera hugg på olika ställen på övre delen av överkroppen, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl på Västerortspolisen.

Okänt motiv

Hela kvällen var plan 0 och stora delar av plan 1 i gallerians parkeringsgarage avspärrade. De som hade sina bilar där fick eskorteras av polis efter att de legitimerat sig.

22-åringen använde en mindre kniv för att hugga ihjäl sin obeväpnade pappa. Motivet är okänt.

Kort förhör

– Vi har bara hållit ett kort förhör där gärningsmannen erkänt och vi har rubricerat brottet som mord, säger Marie-Louise Nilsson.

I dag ska 22-åringen förhöras på nytt och polisen letar efter vittnen. Hittills finns ingen som har sett själva mordet. Varken far eller son är sedan tidigare kända av polisen.