Polisen fruktar för sonens säkerhet

Mannen larmade själv efter knivdådet i parkeringshuset

Foto: lasse allard
under hot 22-åringen som häktades i går håller fast vid sitt erkännande. Enligt uppgifter har han trakasserats av sin far sedan barndomen.
NYHETER

Den 22-årige mannen häktades i går för att ha huggit ihjäl sin pappa.

Nu fruktar polisen för hans säkerhet.

–?Den som är död kan ha vänner och bekanta som vill skada honom, säger åklagaren Thomas Langrot.

Inga anhöriga till 22-åringen var med under häktesförhandlingen i Attunda tingsrätt. Den misstänkte var klädd i Kriminalvårdens gröna kläder och hans bara fötter var instuckna i ett par badtofflor.

–?Min klient har erkänt sedan tidigare och det står han fast vid, sa 22-åringens advo- kat Claes Borgström innan förhandlingen fortsatte bakom stängda dörrar.

”En stor tragedi”

Det dödliga knivdådet skedde i fredags kväll i ett parkeringshus i Kista, norr om Stockholm. 22-åringen dödade sin 57-årige pappa med flera knivhugg. Sedan ringde han 112.

När ambulansen kom fram var pappan redan död och sonen överlämnade sig till polisen.

–?Det är en stor tragedi, men jag kan inte gå in på några detaljer. Det är en lång historia och oerhörd frustration som ligger bakom händelsen, säger Claes Borgström.

Trakasserades

Pappan har de senaste åren bott utomlands och kom nyligen tillbaka till Sverige. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha trakasserat sin son sedan barndomen.

Jouråklagaren Thomas Langrot sa i går att framtida förhandlingar kan hållas i säkerhetssalen på grund av hotbilden mot 22-åringen.

–?Det har jag ingen uppfattning om, säger Claes Borgström.

22-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren yrkade på att han skulle beläggas med restriktioner, men det fann rätten ingen anledning till.

Enligt Claes Borgström var mordet inte planlagt och den misstänkte ska inte ha haft några psykiska problem.

Läs mer: