Han hotade att äta tonårstjejer

"Kannibalen" kan få fängelse igen

Foto: KJELL INGE SØREIDE/VG
Mannen, som kallats för ”Kannibalen” i Norge, sedan han hotat att äta upp tonårsflickor. Bilden är tagen då han senast stod inför rätta.
NYHETER

En 30-åring känd som "Kannibalen" har åtalats i norska Kristiansand för grova trakasserier mot fem tjejer som han hotat att döda och äta.

Mannen är sedan tidigare dömd för våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn.

Norska VG Nett rapporterar att mannen kontaktat flickorna, som är i åldrarna 16 till 18, via chattprogrammet MSN. Till en av dem har han sagt att han ville steka och äta hennes kropp.

Skrämmande

Till en annan ska han enligt åtalet ha sagt att han var synsk och kunde förutse att hon skulle bli våldtagen och mördad. Enligt rätten har hans kränkningar varit synnerligen skrämmande.

30-åringen greps av polisen i september. Han var då villkorligt frigiven ur fängelset. På hans dator hittade polisen en film som visar kannibalism.

– Jag kan bekräfta att vi beslagtagit mannens PC. Där har vi hittat en kannibalvideo, säger polisadvokat Ingrid Thorsen till VG Nett.

Våldtäkt och övergrepp

Mannen har avtjänat flera fängelsestraff, bland annat sju år för våldtäkt av en 15-åring och sexuella övergrepp mot en 10-åring. 2005 dömdes han även till fyra år för hot och tvång mot flera unga flickor.

Då sade Ingrid Thorsen till VG att polisen var uppriktigt oroliga för att han skulle göra allvar av sina hot och skada flickorna.

– Detta är inget skämt. Och flickorna det handlar om uppfattade det inte heller som ett skämt.