Hittade 98,6 miljoner – i tjuvens garage

Väktare jagas för fräck miljonkupp

1 av 3 | Foto: Foto: REUTERS
Skattgömma Polisen hittade omkring 98,6 miljoner kronor vid razzian mot ett garage som Toni Musulin hyrt under falskt namn.
NYHETER

Paris Väktaren Toni Musulin, 39, åkte iväg med värdetransporten och 120 miljoner kronor.

Nu har polisen hittat större delen av bytet.

Och jagar honom över hela Frankrike för den fräcka kuppen.

Det var i torsdags förra veckan som väktaren Toni Musulin försvann med 120 miljoner kronor.

Hans kollegor på det svenska värdetransportföretaget Loomis gick in hos en kund. Då körde Toni Musulin iväg med värdetransportbilen full av kontanter.

Utan vare sig hot eller våld – i något som har beskrivits som den fräckaste kuppen i historien.

Men i går följde fotografer från lokaltidningen le Progrès du Lyon efter polisen när de gjorde en razzia mot skattgömman.

– Den låg i ett garageutrymme på rue de Montagny, inte långt från vare sig brottsplatsen eller adressen där Tony Musulin bodde, säger fotografen Richard Mouillaud som var på platsen.

I garaget fanns också en vit Renault kombi. Tony Musulin hyrde den för flera veckor sen. Garageutrymmet hyrde han i april i falskt namn.

Planerade bakhåll

Fransk polis hade gillrat en fälla för den misstänkte tjuven. Planen var att ligga i bakhåll i garageområdet och slå till när han kom tillbaka till garageboxen.

Men det satte läckor till pressen stopp för.

Köpt Ferarri

Toni Musulin beskrivs som en mönsteranställd – men en man med många hemligheter. Han cyklade till arbetet, vilket kan verka normalt för en man med en inkomst på knappa 20 000 kronor.

Men samtidigt köpte han en sportbil av märket Ferrari för 1,2 miljoner kronor i april. Kort därefter anmälde han den stulen.

Strax innan kuppen tog han ut drygt en miljon kronor i kontanter från flera bankkonton.