Andreas och Viktor har sytt ihop sig

Kompisarna lever som siamesiska tvillingar

Foto: Foto: Maria Dixman
SYDDE IHOP SIG Viktor Forsell och klasskamraten Andreas Hagman i den specialsydda hockeytröjan som gör att de lever som siamesiska tvillingar.
NYHETER

Kompisarna Andreas och Viktor har aldrig varit tajtare.

Sedan i måndags lever de som siamesiska tvillingar.

– Det svåraste är att gå på toaletten, säger Viktor Forsell.

Foto: Foto: Maria Dixman
PROJEKTAREBETE Killarnas projektarbete går ut på att de ska leva som siamesiska tvillingar i 72 timmar.

Vid lunchtid i måndags drog Viktor Forsell och klasskamraten Andreas Hagman på sig den specialsydda hockeytröjan. För att sitta fast ordentligt säkrade de även med några varv tejp.

Killarna går i trean på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och som projektarbete ska de leva som siamesiska tvillingar i 72 timmar. Under de tre dygnen gör de allt tillsammans.

– Förutom att gå i skolan har vi spelat badminton och golf som är våra stora intressen. Det har gått rätt bra för oss, säger Viktor Forsell.

Tränar på att samarbeta

Killarna får många blickar när de kommer gåendes, både i skolan och på stan.

Viktor och Andreas har känt varandra sedan de gick i nian. Deras projekt har fått namnet "72 timmar fäst vid dig", och syftet är att ge en ökad förståelse för ett annorlunda liv. De får även träna på att samarbeta.

– Man måste gå i samma takt och lyssna på varandra, annars funkar det inte. Det är inte så lätt som man tror, säger Viktor.

Bökiga toabesök

Svårast har killarna med små utrymmen. En så enkel sak som att ta sig in i en bil tar lång tid, och att gå på toaletten är bökigt.

– Vi har en pall med oss, som den som inte gör sina behov, får sitta på. Man får sätta på mp3-spelaren och hålla för näsan, säger Viktor.

Det siamesiska paret har en natt kvar tillsammans innan projektet är över. Sover gör de hemma hos Viktor, eftersom han har störst säng.

– Det har gått att få lite sömn, men visst börjar vi bli trötta, säger Viktor.