Tasteline Sveriges bästa matsajt

– och tionde bästa på topp 100-listan över alla sajter

NYHETER

Tasteline blev Sveriges bästa matsajt när Internetworld rankade Sveriges 100 bästa sajter.

Samtidigt blev de den tionde bästa sajten i landet.

– Det känns väldigt, väldigt trevligt. Jag vet inte vad jag är gladast för, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör för Tasteline.

Omvård.se blev Sveriges bästa sajt in Internetworlds granskning av de 100 bästa sajterna.

"Omvård.se sammanfattar det mesta av det bästa just nu på nätet. En sajt som lyfter fram information för medborgarna, hämtat från offentliga datakällor på ett snyggt och informativt sätt. En förebild för väldigt många", skriver Magnus Höij, chefredaktör på Internetworld, i ett pressmeddelande.

Lyckad förändring

Tasteline utsågs till den bästa matsajten – och kom på en mycket hedrande tionde plats totalt.

Varför gick det så bra för Tasteline?

–Vi har byggt om sajten rejält det senaste året. Dels har vi byggt om den utseendemässigt och gjort det lättare att hitta. Vi har också jobbat mycket med googleoptimering, ett blod, svett och tårar-arbete, säger chefredaktör Magdalena Kvarning.

Varför är ni den bästa matsajten?

– För att sajten består av en bra mix. Vi blandar professionella matskribenter med användarnas egna recept. Dessutom kan läsarna lämna kommentarer och förbättra eller förändra recept. Det ger ett mervärde.

Forum i framtiden

Vad händer framöver?

– Vi ska öppna ett forum, förhoppningsvis får vi igång det någon gång efter jul. Då kan användarna på allvar vara med och skapa sidan och vi tror att det finns ett stort intresse med tanke på att så många vill kommentera recepten.

Vilket är det bästa receptet på Tasteline?

– Jag byter hela tiden, men just nu är det vitlökskycklingen . Den har varit väldigt populär på sajten en period och jag var tvungen att pröva. Den var verkligen riktigt, riktigt bra.

FAKTA

Magdalena Kvarning

Familj: Sambo och två katter

Bor: I lägenhet i Stockholm

Yrke: Chefredaktör för Tasteline

Ålder: 48