Frun avslöjade sin man som pedofil

Cheryl, 61, låtsades vara en 14-åring på internet

Foto: ANDREW LLOYD
Cheryl Roberts blev misstänksam när maken David tillbringade så mycket tid vid datorn.
NYHETER

Cheryl Roberts misstänkte att hennes man höll på med suspekta saker på internet i sitt arbetsrum.

Därför kopplade hon upp sig från vardagsrummet och låtsades vara en 14-årig flicka.

Mannen gick rakt i fällan.

David Roberts, 69, dömdes i dag till tre års samhällstjänst av en domstol i Cardiff. Han fälldes för att ha ägnat sig åt sexuell aktivitet i närvaro av ett barn och för innehav av barnporr, skriver BBC News.

Men polisen hade aldrig kommit pedofilen på spåren om det inte varit för hans rådiga fru.

Satt i rummet bredvid

Tvåbarnsmamman Cheryl Roberts började bli misstänksam när hennes man tillbringade allt mer tid framför sin dator i sitt arbetsrum. Dessutom dök ett märkligt meddelande upp på hans dator vid ett tillfälle när han var ute.

Så Cheryl beslöt att undersöka vad som var på gång. En kväll kopplade hon själv upp sig utifrån vardagsrummet i deras hem i Bridgend i Storbritannien och låtsades vara en 14-årig skolflicka på en sida hon misstänkte att mannen besökte.

David tog kontakt med "flickan" utan att ana oråd. Han frågade henne om hon ville ha sex med honom. Sedan använde han en webbkamera för att filma när han onanerade. Hans chockade fru beskådade spektaklet bara några meter därifrån på sin dator.

Men där och då fick Cheryl Roberts nog. Hon ringde polisen och angav sin man sedan 20 år. Polisen beslagtog omedelbart hans dator – där de hittade dussintals med bilder på barnporr.

Men David Roberts trodde att han blivit avslöjad när han laddade ner bilderna, och fick inte veta förrän en vecka senare att det var hans fru som larmat polisen.

Ville ha sex med skolflickor

Roberts förnekade i rätten att han haft sex med skolflickor – men sa samtidigt att han varit "beredd att ha det".

David Roberts försvarare sa att han gått igenom en svårt tid i sitt liv och han vill veta varför han har betett sig så här och att han är villig att genomgå behandling.

Utredande psykologer säger att han kan ha en störning som gör honom exhibitionistisk.

Barnorganisationer prisar Cheryl Roberts för hennes rådiga ingripande.

– De brott som han har begått är väldigt allvarliga och hans fru är berömvärd för att hon spelat en så aktiv roll för att dra honom inför rätta, säger Claude Knights vid barnvälgörenhetsorganisationen Kidscape.