15-åring häktad misstänkt för våldtäkter

NYHETER

Den 15-årige pojke som misstänks för två våldtäkter, två våldtäktsförsök och två fall av sexuellt ofredande i Göteborg häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Pojken nekar till sexbrotten, men erkänner han att stulit från en kvinna och rånat två kvinnor.

Foto: ROGER LUNDSTEN
Den 15-årige pojken på väg in i tingsrätten.

Förhandlingarna som hölls i polisens lokaler på Aminogatan i Mölndal började vid 11.30. Den misstänkte 15-åringen kom in i salen iklädd en kortärmad röd tröja, ett par gråa mjukisbyxor och tofflor.

När åklagaren Per-Erik Rinsell läste upp de grunder han åberopade häktning på satt 15-åringen med händerna i knät, hängande axlar och tittade snabbt upp på åklagaren.

Åklagaren ville ha pojken häktad på sannolika skäl misstänkt för två våldtäkter, två försök till våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande mellan augusti och november. Dessutom en grov stöld och två fall av rån som ska ha skett i samband med sexöverfallen.

Nekar

15-åringen förnekade via sin advokat Per Rudbäck sexbrotten han misstänks för, men erkände han att stulit från en kvinna och rånat två kvinnor.

Förhandlingarna, som hölls bakom stängda dörrar, tog drygt en timme. Tingsrätten gick helt på åklagarens linje och häktade honom på alla punkter som han misstänks för. Pojken beläggs också med fulla restriktioner.

När rådmannen Eva-Charlotte Salvall läste upp rättens beslut tittade pojken på sin advokat och frågade vad som skulle hända med honom nu. Efter en kort överläggning fördes han sen ut från salen av två poliser.

Teknisk bevisning

Det var i fredags som 15-åringen greps och anhölls. Han är misstänkt för två våldtäkter, två våldtäktsförsök och två fall av sexuella ofredanden. Men polisen tror att pojken har antastat betydligt fler kvinnor.

Polisen har teknisk bevisning som binder honom till en fullbordad våldtäkt.

De sex gärningarna ska enligt åklagaren har skett mellan den 27 augusti och den 3 november i år, företrädesvis i stadsdelen Johanneberg i Göteborg.

Ingen av pojkens anhöriga fanns på plats under förhandlingarna i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM