Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Hallicken hotade: ”Jag känner en polis”

Flera unga kvinnor utnyttjades i sexnätverket

ÄR FÖLL 60-ÅRINGEN MOT DÖDEN Göran Lindbergs namn dök upp i utredningen av ett misstänkt mord på en 60-årig man, som föll från en balkong i södra Stockholm i juli förra året. Två kvinnor och en man åtalades, men friades i Hovrätten. Den döde mannen ingår i ett omfattande sexnätverk där även Göran Lindbergs namn dök upp och ledde till att han greps i måndags.   ÄR FÖLL 60-ÅRINGEN MOT DÖDEN Göran Lindbergs namn dök upp i utredningen av ett misstänkt mord på en 60-årig man, som föll från en balkong i södra Stockholm i juli förra året. Två kvinnor och en man åtalades, men friades i Hovrätten. Den döde mannen ingår i ett omfattande sexnätverk där även Göran Lindbergs namn dök upp och ledde till att han greps i måndags. Foto: Lina Boström Einarsson

Flera unga kvinnor finns bland sexnätverkets offer.

En av dem blev utnyttjad under flera år i sadistiska orgier.

– Jag blev fastbunden och slagen, säger hon i förhör.

Den 60-årige mannen pekas ut som hallick och arrangör av så kallade gangbangträffar – flera män på en kvinna.

I juli förra året föll han från en balkong. Två kvinnor och en man misstänktes ha knuffat ut honom. Mannen dömdes, men kvinnorna friades från misstankarna om att ha varit med och dödat 60-åringen.

Drogades på hotell

I utredningen framkom att mannen fungerat som hallick åt en av kvinnorna. 60-åringen ska enligt Aftonbladets uppgifter ha hotat kvinnan med innebörden:

– Jag känner en polis så det är bäst att du sköter dig.

Kvinnan, som i dag är i 30-årsåldern, berättar i förhör om hur hon för fem år sedan blev lockad till ett hotell. Den 60-årige mannen ska ha utgett sig för att vara en ung man, men drogade sedan ner henne och utnyttjade henne sexuellt.

Utnyttjades i sexträffar

I flera år ska han sedan, enligt kvinnans berättelse, ha utnyttjat henne för bland annat gruppsexträffar.

Mötena har kunnat fortsätta genom att 60-åringen hotade med att offentliggöra förnedrande bilder som han tagit på henne.

– Han hade en massa bildbevis och han hotade hela tiden med att han skulle sätta upp bilder i porten.

Träffarna ska ha skett i lägenheter i Högdalen och nära Sabbatsbergs sjukhus samt på hotell i Bredäng och i centrala Stockholm.

Fick inga pengar

I mötena ska hon och andra kvinnor blivit slagna och utsatta för förnedrande sex. Vid flera tillfällen har kvinnan varit bunden och haft ögonbindel.

Männen som medverkade ska ha betalat 60-åringen – men kvinnan säger att hon inte fick några pengar.

I utredningen av 60-åringens dödsfall förekommer ytterligare ett antal kvinnor som tycks ha medverkat i gruppsexträffarna.

Detta har hänt

  Sommaren 2009. Ett mystiskt dödsfall där en 60-årig man föll ut från en balkong ledde polisen till ett nätverk för sexuella förbindelser. I mannens mobiltelefon hittades flera telefonnummer - bland annat ett som gick till Göran Lindberg.

  Säpo och Citypolisens människohandelsgrupp inledde polisutredningen där bland annat Lindberg ingick som misstänkt sexbrottsling. Flera husrannsakningar och beslag gjordes. Bland annat en väska med utmanande kläder och sexattiraljer.

  Måndagen den 25 januari greps Göran Lindberg på ett hotell i Falun.

  Torsdagen den 28 januari häktades han på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt mot barn.

  Fallen som rör förberedelse till grov våldtäkt mot barn är samtliga riktade mot en 14-årig flicka i Dalarna som Lindberg ska ha fått kontakt med via nätet.

  Göran Lindberg nekar till alla anklagelser om brott.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet