Sjuårig pojke ihjälskjuten i ”Dödens stad”

NYHETER

Sjuåriga Raul från El Paso, Texas, blev i fredags brutalt mördad i staden Ciudad Juarez i Mexiko. Det bekräftar mexikanska myndigheter för CNN. Varje år skördas tusentals offer i Mexikos knarkkrig och värst är situationen i Cuidad Juarez – även kallas Dödens stad.

– Det är en meningslös tragedi som vi nu försöker hantera, säger Patricia Ayala, talesperson vid pojkens skola i El Paso, till CNN.

Raul Xazziel Ramirez, som skulle fyllt åtta år om bara några veckor, var i Mexiko för att hälsa på sin pappa i Ciudad Juarez. När pappan och sonen skulle korsa gränsen till USA drabbades de av skottlossning. Pappan blev träffad och avled direkt i förarsätet. Pojken lyckades fly från bilen, men hann bara ta några steg innan han sköts ryggen. Hans döda kropp hittades liggande framför bilen.

”Meningslös tragedi”

Varje dag mördas ungefär 10 personer i Ciudad Juarez. Hittills i år ska mer än 2 200 personer blivit offer för uppgörelser mellan rivaliserande knarkkarteller. I början av året ska också en treårig flicka dödats.

Pojkens klasskompisar på Glen Cove Elementary School i El Paso är chockade över sin kompis död. Krisgrupper har satts in för att stötta både elever och lärare och skolans talesperson uttrycker stor sorg över händelsen.

– Det är en meningslös tragedi som vi nu försöker hantera, säger Patricia Ayala, talesperson vid pojkens skola i El Paso, till CNN.

En utredning av mordet pågår just nu, men myndigheterna vill ännu inte avslöja om knarkkartellernas strider är orsaken till pojkens död. Myndigheterna påpekar däremot att sannolikheten är stor med tanke på att minst 90 procent av morden i Mexiko är drogrelaterade.