Aftonbladets avslöjande hyllas på nätet

Bloggare och twittrare berömmer "grävjobbet"

NYHETER

Briljant! Genialiskt! Äntligen!

Det är några av reaktionerna idag på Twitter och i bloggar efter Aftonbladets TV-reportage om Sveriges största Youtube-mysterium.

Reportaget som avslöjar personerna bakom "Skogsturken", det kultförklarade klippet på Youtube, hyllas idag på Twitter och av bloggare.

Mannen i den ljusa skjortan blir rasande när han träffas av en frisbee, ingen vill kännas vid kastet, och någon filmar grälet som uppstår. Och den oavsiktliga komiken går hem på nätet - Youtube-filmen har visats miljontals gånger.

Aftonbladets knäck om vem som faktiskt kastade frisbeen kan vara det bästa som gjorts i svensk presshistoria, skriver @krisreng på Twitter. Vem vare som kasta?” Nu får vi äntligen svaret. Tack Aftonbladet! twittrar @ChristianMezoti, och @palleman instämmer: Briljant!

@detljuva livet sparar inte heller på lovorden: Måste säga att jag är imponerad av Aftonbladet. Det här är ett genialiskt knäck.

Många bloggare är också entusiastiska idag. Naseer Alkhouri kallar Aftonbladets reportage för 02:47 ren win. David Hagdahl skriver att Aftonbladet lär få guldspaden för det fina grävjobb de gjort om ett av de mest klassiska virala videoklippen vi har haft i Sverige. Äntligen får vi träffa personerna bakom och får höra deras historia.

Bäst sammanfattas kanske reaktionerna i twittret från @DennisJosefsson: Aftonbladet står för dagens viktigaste avslöjande. Eller ”avslöjande”.

ARTIKELN HANDLAR OM