Åklagarens bevis: Vittnen såg Alm

Stora luckor i försvaret: Mats Alm var inte kidnappad

Foto: PRIVAT
uppgifterna går isär Mats Alm har berättat av han kidnappades av två män – och sen vaknade upp bredvid Linda Chen, som var död. Nu säger vittnen att de sett honom under den tid han ska ha varit kidnappad.
NYHETER

Mats Alm menar att han kidnappades och hölls fången i en bagagelucka.

Men enligt åklagaren finns det vittnen som punkterar hans påståenden.

– Vi vet att han har varit någon annanstans, säger Niclas Eltenius, som leder förundersökningen, till Dalarnas tidning.

Foto: ANDREAS BARDELL
Polisens tekniker på platsen där Linda Chen hittades 18 september i år.

Mats Alm har hela tiden berättat samma historia i polisförhör:

Tisdagen den 15 september stod två beväpnade män utanför hans dörr. De tvingade honom att svälja tabletter och sedan hölls han fången i en bagagelucka i flera dagar.

Enligt Dalarnas tidning har Alm sagt att han tvingades uträtta sina behov i en mugg och att han matades med gamla, kalla friterade räkor och kranvatten.

Otrolig historia

Sedan, fredagen den 18 september, vaknade han upp i en skog. Bredvid honom låg hans försvunna sambo Linda Chen död.

Polisen har hela tiden ansett Alms historia vara otrolig och han har sedan dess suttit häktad misstänkt för Linda Chens mord.

Och enligt kammaråklagaren Niclas Eltenius finns det vittnen som motbevisar Alm – vittnen som sett Mats Alm under de dagar som han själv påstår att han låg drogad i en bagagelucka.

Inga droger i kroppen

Andra personer har även sett en man som liknar Alm kliva av bussen i närheten av fyndplatsen, samma dag som Linda Chen hittades död.

– Jag vill inte säga var, men vi vet att han har varit någon annanstans än han säger, uppger kammaråklagare Niclas Eltenius för DT.

De blodprov som tagits på Alm har inte heller de hjälpt hans berättelse. Enligt dem hade han inga spår av droger eller sömnmedel i kroppen när han greps.

Men trots detta fortsätter Mats Alm att neka till mord och har i upprepade förhör, under flera månader, vidhållit sin historia.

Den 1 december ska åtal väckas.

Läs mer:

ARTIKELN HANDLAR OM