”Våra kidnappare börjar förlora tålamodet”

Det brittiska paret kidnappade av somaliska pirater

Foto: channel 4
NYHETER

Paul och Rachel Chandler hålls fångna på en containerbåt av somaliska pirater.

Men de fruktar att deras tid börjar ta slut.

– Jag tvivlar inte på att de kommer att döda oss, kanske inom en vecka om de inte får några besked, säger Paul Chandler i ett inspelat meddelande.

Paul, 59, och Rachel Chandler, 55, från Storbritannien var ute på en långseglats med Tanzania som mål i sin 11 meter långa segelbåt Lynn Rival. Det var deras drömresa och de skrev på sin reseblogg om sitt äventyr.

Men den 22 oktober kom paret Chandler in på kaparnas område.

Sedan dess har de hållits gisslan på en containerbåt i Indiska oceanen.

51 miljoner kronor

De somaliska piraterna har krävt 51 miljoner kronor i lösesumma, pengar som den brittiska regeringen vägrat att betala.

Nu har kidnapparna släppt en videofilm på paret som i dag visades på brittiska Channel 4. Filmen är inspelad för två dagar sedan. Omringade av flera somaliska pirater som är tungt beväpnade säger det brittiska paret att de är oskadda och behandlas under omständigheterna väl – men att de fruktar att de snart kommer att dödas om inte den brittiska regeringen börjar att förhandla med piraterna.

– Det här är vår 27:e dag i fångenskap. Än så länge har vi fått mat och vatten och är oskadda, men psykiskt är vi mycket stressade och känner oss hotade, säger Paul Chandler på bandet.

"Vi är oroade"

– Vi ber regeringen och folket i Storbritannien och våra familjer att göra vad de kan för att åtminstone inleda förhandlingar med de här personerna, så kanske vi kan få våra liv tillbaka.

Hans hustru Rachel, som ser mycket stressad och rädd ut på filmen, tillägger:

– Vi är väldigt oroade för framtiden. Våra kidnappare börjar bli otåliga och vi känner att de inte tvekar att ta våra liv. De har hotat att sluta ge oss mat och vatten.

ARTIKELN HANDLAR OM