Främling våldtog höggravid kvinna

Mannen gick till attack i hallen i hennes hem

Foto: Foto: PONTUS ALTIN
Ringde på hos sitt offer Polisen utreder den brutala våldtäkten som inträffade i det här huset i går eftermiddag. Gärningsmannen som attackerade den gravida kvinnan uppges vara mellan 25 och 35 år gammal.
NYHETER

Den höggravida kvinnan var ensam hemma när det ringde på dörren.

Sekunden senare blev hon våldtagen på sitt eget hallgolv – av en främling.

I natt vårdades hon på Södersjukhuset i Stockholm.

Kvinnan är i 20-årsåldern. Det hade precis hunnit bli mörkt när det ringde på dörren hemma i lägenheten i ett bostadsområde i Haninge söder om Stockholm i går eftermiddags.

I dörröppningen stod en okänd man.

Knuffar in henne

– Han frågar efter en person och kvinnan svarar att det inte är någon som hon känner till. Jag vet inte om han på det sättet fick reda på att det inte fanns någon mer där inne, säger Christina Ekström, stationsbefäl vid Haningepolisen.

För det är då han knuffar in henne i lägenheten och våldtar henne på hallgolvet.

Direkt efter överfallet ringde hon sin man och han larmade sedan polisen.

Stökigt område

Enligt polisen rör det sig om en fullbordad våldtäkt.

Hur länge övergreppen pågick hade den chockade kvinnan i går ingen uppfattning om. Hon vårdades i natt på Södersjukhusets speciella akutavdelning för våldtagna kvinnor.

Dimman låg i går kväll tät över området med tvåvåningshus där kvinnan bor på andra våningen tillsammans med sin man och en dotter.

Området beskrivs av grannarna som stökigt. Grannen Thomas pekar på ett rivet staket och berättar om sönderslagna rutor och uppbrända bilar.

Men hos den unga kvinnan hänger gardinerna prydligt i fönstren.

Mellan 25 och 35

Polisen knackade i går dörr i området men lyckades inte få någon klarhet i

vem som kan ligga bakom den brutala våldtäkten.

Kvinnan har i de första förhören beskrivit hur mannen såg ut. Men polisen ville inte säga något mer än att han tros vara mellan 25 och 35 år.

– Det här är förskräckligt. För det första att hon är gravid när det händer och att det sedan sker i hennes bostad, säger Christina Ekström.