Försvunne Max: även hans byxor har hittats

NYHETER

Max Alfredsen, 20, har nu varit borta i över en månad.

Nu avslöjar polisen att de även hittat hans långbyxor.

– De hittades 300 meter från hans skor, säger polisinspektör Mikael Lundqvist vid Salapolisen.

Max Alfredsen.

Kvällen den 16 oktober var sista gången som någon hörde av Max Alfredsen. Han körde en kamrat från Sala till Fagersta. Max flickvän fick ett sms från kamraten att Max var på väg hem – men han dök aldrig upp.

Samma kväll, vid elva-tiden, hittades Max bil av en polispatrull. Den stod övergiven på en liten grusväg som går parallellt med länsväg 256. Ett stort med resultatlöst sökande med helikoptrar och hundar satte igång.

Tog av sig byxorna

En vecka efter det mystiska försvinnandet hittades Max skor cirka 20 meter från bilen.

Nu berättar polisen att även Max långbyxor hittats. En stugägare fann dem redan i slutet av oktober, men reflekterade först inte över fyndet.

– Byxorna återfanns dryga 300 meter från platsen där Max skor hittades. Det fanns inga spår av till exempel blod eller liknande på dem, säger polisinspektör Mikael Lundqvist till Aftonbladet.

Kan ha gått vilse

Till tidningen VLT ger Lundqvist sin teori till varför Max tog av sig byxorna.

– Min teori är att han blev så kall och genomblöt i regnet att han slängde av sig dem i ett försök att hitta andra torra kläder i en bod eller utomhus.

Polisen misstänker varken att Max håller sig undan frivilligt eller att någon ska ha fört bort honom – snarare att han gått vilse.

Trots över en månads sökande har polisen inte kommit närmare att lösa gåtan av vad som hänt Max.

– Vi behandlar det fortfarande som ett försvinnande, säger Mikael Lundqvist.

FAKTA

Max Alfredsens signalement:

Max Alfredsen är smalt byggd med mörkt hår. Han har en stor tatuering som täcker halsen och är mellan 175-180 centimeter lång. När han sågs senast hade han en vit t-shirt med grått tryck, svarta mjukisbyxor och svarta joggingskor.

Vet du någonting om Max Alfredsen? Ring Salapolisens tipstelefon: 0224-541 07.

ARTIKELN HANDLAR OM