Misshandlade 19-åriga kvinnan mår bättre

Flyttad till sjukhus i hemstaden Kristianstad

NYHETER

Tillståndet för den 19-åriga kvinna, som för två veckor sedan hittades misshandlad och med livshotande skador i Kristianstads utkanter, har avsevärt förbättrats.

Under fredagen kunde hon överföras från Universitetssjukhuset i Lund till Centralsjukhuset i hemstaden Kristianstad, uppger sjukhuskällor.

Foto: SCANPIX/KRISTIANSTADSBLADET

Hennes 20-årige före detta pojkvän är häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och mordförsök. Han har gjort vissa medgivanden men nekar till dessa brott.

Hade polisanmält

Några dagar före misshandeln hade kvinnan polisanmält 20-åringen för bland annat misshandel och våldtäkt. Även den gången ska han ha tvingat ex-flickvännen in i sin bil och kört till en plats i Kristianstadstrakten där brotten begicks.

Andra gången som den unga kvinnan enligt polisens och åklagarens teori rövades bort var den 6 november. 19-åringen hittades vid en grusväg som leder till ett naturreservat och var då medvetslös och led av allvarliga skallskador.

Låg i respirator

Hon har sedan dess vårdats på neurokirurgiska kliniken i Lund och har opererats flera gånger. Ännu i onsdags vårdades hon i respirator.

Det är inte känt om polisen har kunnat höra henne om omständigheterna kring misshandeln. Chefsåklagare Pär Andersson i Kristianstad har tid till på tisdag att åtala den 20-årige mannen, begära honom omhäktad eller försätta honom på fri fot.

TT