Får han läsa dina nyheter?

1 av 4 | Foto: PA
BRÄND – MEN INTE I YRKET James Partridge, 57, är uppskattat nyhetsankare på Channel ­Five. ”Jag ville bevisa att mitt ansikte passar för det”, säger han till Daily Telegraph.
NYHETER

LONDON. James Partridge, 57, fick svåra brännskador i ansiktet efter en bilolycka.

Nu gör han succé som nyhetsankare i brittiska Channel Five – som vill utmana tittarnas fördomar.

Efter olyckan för nästan 40 år sedan har James Partridge genomgått 50 ansiktsoperationer.

Fortfarande syns brännskadorna tydligt.

Men nu har han blivit folkkär på bara en vecka, sedan brittiska Channel Five bjöd in honom för att läsa upp lunchnyheterna.

Målet var att slå hål på föreställningar om utseende. Och det verkar funka.

En hit på Youtube

Kanalen har fått in tusentals positiva mejl från tittarna.

Partridges nyhetsläsande har också blivit en succé på Youtube, med över 10 000 visningar.

–?Jag tycker det är fascinerande. Det finns inget mer alldagligt än att se någon läsa nyheter, och jag ville bevisa att mitt ansikte passar för det, ­säger han till Daily Telegraph.

–?Folk har ropat allt möjligt till mig på gatan. Det sätter sig på självkänslan och gör att en deformerad person undrar om de borde genomgå oändlig plastikkirurgi.

Kanalen har också genomfört en enkät om Partridges framträdande. 44 procent tyckte att en person med deformerat ansikte borde presentera tv-program.

Stor respons

64 procent skulle inte byta kanal på grund av det, medan en femtedel uppgav att det skulle få dem att känna sig obekväma.

–?James har gjort otroligt bra ifrån sig och vi är jätte­glada över den överväldigande responsen från våra tittare, säger David Kermode, ansvarig utgivare för kanalens ­nyheter.

BBC:s liknande försök i februari var inte lika framgångsrikt. Cerrie Burnell, som är född med en arm, blev då presentatör för ett populärt barnprogram.

Upprörda föräldrar menade att deras barn skulle få mardrömmar, skriver Daily Mail.

FAKTA

Så säger branschen

Tycker du att människor med deformerat utseende ska läsa nyheterna?