Köpte sex – när frun var gravid

Statliga chefen togs på bar gärning av polis

träffade prostituerad ryska Polisens spanare grep mannen, som är chef i ett helstatligt bolag, när han lämnade hotellrummet. Mannen erkände sexköpet, men vädjade om att böterna skulle skickas till hans jobbadress. Nu hoppas han att hustrun inte ska få kännedom om hans ”förkastliga handling”.
NYHETER

Hans hustru var höggravid där hemma.

Då stämde chefen i det statliga bolaget träff med en ung rysk prostituerad.

Polisens spanare tog dem på bar gärning.

– Jag är väldigt, väldigt ångerfull, säger mannen.

Sexköpet ägde rum på Hotel Rica i centrala Stockholm förra året.

Personalen hade blivit misstänksam då flera män hade gjort kortare besök i tre olika rum där det bodde ryska kvinnor. Och besökarna hade inte gått in vanliga vägen via hissen utan genom personalingången.

Polisen satte in spaning mot de tre rummen och snart kunde de se hur aktiviteterna utvecklades i ett av dem – oralsex och fullbordat samlag.

Erkände direkt

Mannen greps när han lämnade rummet och erkände direkt. Han förklarade att han fick ”ett glatt och positivt intryck” av den ryska kvinnan, och att hon gick med på det helt frivilligt.

– Jag skulle aldrig köpa sex om jag fått intrycket att hon gjorde det mot sin vilja och utnyttjades.

Han berättade att han hade betalat 2 500 kronor och att de träffats på en hemsida på internet. Genom att erkänna och acceptera ett strafföreläggande skulle det bli böter utan rättegång.

Men en tid senare började mannen bli orolig för att hans fru skulle få reda på hans brott.

Vädjade i ett brev

Han skrev därför ett brev till polisen där han vädjade att all kommunikation ”skall ske direkt till min jobbadress och inte till min hemadress”.

– Jag är djupt ångerfull över mitt beteende och bedrövad över att ha försatt mig och min familj i denna situation. Jag är en i övrigt ostraffad och exemplarisk medborgare med hög integritet och moral, en god och omtyckt make och far i en stabil och glädjerik familjesituation.

Och han fortsatte:

”Troligen skilsmässa”

– Denna positiva familjesituation kommer givetvis raseras om min oansvariga och förkastliga handling kommer till min familjs kännedom och i värsta fall troligen både skilsmässa och svåra relationer med mina barn framöver.

Familjen vet inget

Den kvinnliga åklagaren gick med på mannens vädjan och skickade strafföreläggandet, 50 dagsböter på sammanlagt 25 000 kronor, till hans jobb på det helstatliga bolaget.

Chefen säger till Aftonbladet att han än så länge lyckats hålla familjen utanför.

– Jag älskar min fru enormt högt så jag hoppas verkligen att det här inte sprids hemåt, då kommer hela min tillvaro att haverera.

Vad har det blivit för konsekvenser i övrigt?

– Nu när plötsligt journalister börjar ringa till vd:n på mitt företag och så vidare, så kommer jag säkerligen att bli prickad på ett eller annat sätt. Ju mindre som det pratas om det här över huvud taget, desto bättre är det ju i allas hänseenden, tycker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM