Paul blev nedslagen – fick fast förövarna genom lappar

1 av 2
Paul Young någon dag efter att han misshandlats utanför sitt hem.
NYHETER

Paul Young, 44, var bara två meter från sin ytterdörr då han slogs ned med en champagneflaska.

För att snabbare få fast gärningsmännen tog han och hustrun saken i egna händer – och skickade ut lappar till alla i byn Toarp.

– Hade vi inte gjort det kanske killarna inte åkt fast, säger Paul Young.

Två män, 20 och 21 år gamla, har nu åtalats för den grova misshandeln av Paul Young.

Men det är tveksamt om det hade kunnat ske utan Paul Young själv och hans hustru Maria.

Det var en natt i december i fjol som Paul Young klev ut ur en taxi utanför sitt hus i Toarp i Skåne. På gatan stod ett gäng unga tjejer och killar, men taxichauffören bad Paul att snabbt stänga dörren då han inte ville ha dem med sig dem i bilen.

Två meter från ytterdörren

Två av männen i sällskapet blev då upprörda, och av någon anledning gav de sig på småbarnspappan Paul Young.

– Jag var bara två-tre meter från ytterdörren då jag kände ett slag i bakhuvudet. Jag föll till marken. Det var en helt oprovocerad misshandel, säger han.

Männen hade krossat en champagneflaska mot Paul Youngs huvud. De fortsatte sedan misshandeln genom att sparka på honom. När Paul Young skrek på hjälp försvann männen och hans hustru Maria kom utrusande.

– Jag bodde 15 år i London och där såg man sig alltid över axeln. Men här, i den lilla byn Toarp, trodde jag knappt att det behövdes så jag blev lite chockad, säger Paul Young.

Skickade ut lappar

Han fördes till sjukhus med skador på näsan och huvudet. Misshandeln polisanmäldes men Paul och Maria Young ville hjälpa polisen med arbetet, så de tog sökandet efter gärningsmännen i egna händer.

Paret skrev lappar, dryga 90 stycken, där de bifogade en bild på Pauls blåslagna ansikte och där de bad de som hade information om händelsen att höra av sig. Sedan lade de lapparna i varenda brevlåda i byn. Bara några dagar senare fick de napp.

En person ringde med två namn som kunde vara gärningsmännen. Paul fick se bilder på dem och kände igen de unga männen från decembernatten. I går, enligt Sydsvenskan, lämnades åtalet mot männen in till Malmö tingsrätt. De nekar till brott och hävdar att de agerade i självförsvar.

Fysiskt återställd

Någon gång nästa år inleds rättegången mot männen.

Paul Young är i dag fysiskt återställd från misshandeln.

– Hade vi inte gjort det här kanske killarna inte åkt fast, säger Paul Young.