Saab-anställdas egna frågor till Koenigsegg

1 av 2 | Foto: Thomas Johansson
Stefan Dahl, 46.
NYHETER

Christian von Koenigsegg svarar på de Saab-anställdas frågor om affären som aldrig blev av.

Jörgen Andersson 45, underhåll.

Vad var det som avgjorde att du tillslut inte ville genomföra affären?

– Tidsfaktorn har hela tiden varit kritisk för strategin att blåsa nytt liv i bolaget. Det har varit en oklar tidsplan för när förvärvet kan göras. I och med de här förseningarna så kan den affärsplan man har satt upp inte genomföras. Då går det inte att överblicka de ekonomiska konsekvenserna. Det är därför vi har tvingats att dra i handbromsen. Det vore inte ansvarsfullt att göra något annat.

Frank Johansson, 55, underhåll.

Jag förstår dig eftersom det drog ut så långt på tiden. Vad kommer du göra nu?

– Jag kommer att jobba på som vanligt med det jag företar mig till vardags. Jag ska också försöka hjälpa Saab den närmaste tiden i den mån jag kan med den insikt och erfarenhet jag har skapat mig de senaste sex månaderna. Jag vill gärna ta den tiden för att försöka hjälpa till.

Britt-Marie Larsson, 54, finish.

Vad tror du Saab har för framtid. Överlever vi?

– Det är en fråga för General Motors. Jag vill understryka att vi tycker att Saab är ett väldigt fint företag och jag hoppas att det kan få fortsätta i någon form.

Stefan Dahl, 46, karrosseriet.

Varför tog ni beslutet så snabbt?

– Det kan se ut som att det gick snabbt, men alla initierade har varit väldigt varse om att tidsfaktorn har varit så kritisk och avgörande. Sedan att man inte har lyckats mobilisera alla krafter för att lösa detta är otroligt sorgligt. Men dessvärre är det så.