Sålde 14-årig flicka till hundratals män

Rättegången mot de tre ungdomarna fortsätter

1 av 3 | Foto: Foto: KRISTER HANSSON
14-åringen var rädd Det var bland annat i det här bostadsområdet, Lindängen i Malmö, som de tre misstänkta körde omkring med den 14-åriga flickan. Efter att ha tvingat flickan att ha sex med okända delade de andra ungdomarna på pengarna som männen betalade.
NYHETER

I dag fortsätter rättegången mot de tre ungdomar som misstänks ha sålt en 14-årig förståndshandikappad flicka till hundratals män i Malmö.

Aftonbladet följer förhandlingarna direkt från Malmö tingsrätt.

Under dagen kommer förhör att hållas med de tre misstänkta, en 17-årig och en 19-årig kvinna och en 20-årig man, som står åtalade för grovt koppleri.

Grillades hårt

Först ut att höras bland de misstänkta var den 17-åriga, höggravida kvinnan.

Hon grillades hårt av den 20-årige mannens advokat, som efter förhöret var mycket nöjd.

– Kvinnorna sa ingenting om att min klient skulle varit inblandad förrän de släpptes ur häktet och kunde prata ihop sig. Och det framkom nu, vilket är bra för oss. Jag anser att den bevisning som finns inte på långa vägar räcker för att fälla min gubbe, säger Mikael Nilsson.

”Hon är förhärdad”

Enligt Nilsson nämnde den 14-åriga flickan överhuvudtaget inte hans klients namn förrän efter två-tre polisförhör. Och hon har heller aldrig sagt att han skulle varit med då hon träffade kunder.

Mikael Nilsson är övertygad om att de två kvinnorna dragit in hans klient i historien för att avleda uppmärksamheten från sig själva.

– 17-åringen är inte som vanliga tjejer i hennes ålder. På måndag ska hon ju åtalas för misshandel också, hon är förhärdad, säger han.

”Hoppade av”

Rätten hann med att höra både den 19-åriga kvinnan och den 20-årige mannen innan lunch.

– Min klient vidhåller att hon bara varit med under en tvåveckorsperiod. Och så fort hon fick klart för sig att flickan bara var 14 år så hoppade hon av. Hon ringde till och med till målsägandens mamma och mormor för att varsko dem om vad flickan höll på med, säger 19-åringens advokat Thomas Pettersson.

19-åringen kommer från struliga förhållanden och i samband med hennes inblandning i koppleriverksamheten hade hon blivit utkastad hemifrån och var i princip hemlös. Hon har tidigare dömts för diverse småbrott som snatteri, stöld och ringa narkotikabrott.

– Hon hoppas att detta ska bli en vändpunkt, hon vill ha hjälp att få kontroll över sitt liv, säger Thomas Pettersson.

Släktingar demonstrerade

Under lunchpausen passade släktingar till den 20-årige mannen på att demonstrera utanför tingshuset.

– Släpp ut NN (namnet på 20-åringen), han är helt oskyldig! Vi vill få ut honom härifrån i dag, öppna dörrarna, ropade 20-åringens faster Frida i en megafon.

Släktingarna är mycket missnöjda med att förhandlingarna hålls bakom stängda dörrar, vilket de menar är odemokratiskt.

– Vi är mycket oroliga för vad som händer honom därinne, säger 20-åringens farbror Fredrik.

Släktingarna menar att de kan garantera 20-åringens oskuld.

– Han kommer från en fin familj och är väluppfostrad. Vi flydde från Bosnien för att slippa ifrån sånt här, säger Frida.

Hotades till livet

Den 17-åriga kvinnan blev när rätten återsamlades efter lunch hotad till livet.

– Hon är mycket rädd för 20-åringens släktingar. Men det har hon varit hela tiden, säger kvinnans advokat Stig Barrdahl.

I samband med att den 20-årige mannens släktingar demonstrerade utanför tingsrätten var det mycket folk i rörelse. Någon person ska då ha kommit fram till den 17-åriga kvinnan och utslungat en hotelse.

– Jag tror inte att det var någon av min klients släktingar, de uppförde sig fredligt. Snarare rör det sig om en kompis, säger 20-åringens försvarare Mikael Nilsson.

Hotet polisanmäldes direkt på plats.

Under eftermiddagen fortsatte rättegången med vittnesförhör. Förhoppningen var att man skulle kunna avsluta rättegången i dag, men planen gick om intet. Förhandlingarna återupptas nästa torsdag.